USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна через хасидів закрила пункт пропуску на кордоні з Білоруссю

16 Вересня 2020 16:17
Україна закрила пункт пропуску «Нові Яриловичі» через паломників-хасидів, що нині там перебувають і намагаються потрапити на територію України.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає УНІАН з посиланням на пресслужбу МВС України.

Відповідне рішення було ухвалено Кабінетом міністрів під час засідання 16 вересня.

«Такі обмежувальні заходи впроваджені через поширення коронавірусної хвороби», – йдеться в повідомленні. В МВС нагадали, що наразі там перебувають паломники-хасиди, які намагаються потрапити до України. Люди забезпечені харчовими продуктами та медикаментами.

Як повідомлялося, влітку МЗС Ізраїлю закликало українську владу вжити заходів для недопущення масових зібрань людей в Умані, аби не сприяти поширенню коронавірусу. 18 серпня уряди України та Ізраїлю у спільній заяві закликали хасидів через загрозливу епідемічну ситуацію утриматися від відвідування Умані. Водночас президент фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун висловлював сподівання, що органи місцевої і центральної влади України, попри карантинні обмеження, дозволять хасидам здійснити паломництво до священних для них місць в Умані. 27 серпня Кабінет міністрів встановив заборону на в’їзд іноземців з опівночі 28 серпня. Станом на 15 вересня в Україну з Білорусі намагалися потрапити 690 хасидів. Прикордонники прогнозували прибуття ще кількох тисяч осіб на різні ділянки держкордону. Для посилення прикриття білоруської ділянки залучені резерви Національної академії Державної прикордонної служби та Сумського прикордонного загону. Задіяні вертоліт Мі-8, два вертольоти H-125, літак DA-40 і безпілотні комплекси для повітряного моніторингу кордону. У ніч на 16 вересня навпроти пункту пропуску «Дольськ», що у Волинській області, прикордонники зафіксували групу хасидів з понад пів сотні людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Вересня 2020 21:48
правильно зробили що закрили !!!
реаліст Показати IP 17 Вересня 2020 07:52
Нехай би державні органи України та Ізраїлю домовились про перезахоронення цього святого в Ізраїлі і проблема зникла б, а так складається думка, що це комусь вигідно....
Анонім Показати IP 17 Вересня 2020 22:37
ВИВЕЗІТЬ ЦЕЙ ХАСИДНИЙ ГНІЙ ДО ІЗРАЄЛЮ Й ХАЙ ТАМ МОЛЮТЬСЯ НА СВІЙ ГНІЙ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus