USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Польський суд виправдав трьох українців, яких звинуватили у розбої

5 Березня 2020 23:27
Окружний суд в Любліні визнав невинними трьох громадян України, котрих прокуратура звинуватила в участі в нападах з метою розбою. Суд вирішив, що єдиний доказ у справі є недостатнім. Йдеться про «розпізнання голосу» зловмисників одною із жертв нападу.

Про це повідомляє Польське радіо.

Як каже суддя Бартош Камєняк польському законодавстві існує поняття презумпції невинуватості:

«У ситуації, коли маємо справу з таким специфічним доказом, як «розпізнання голосу», суд мав сумніви. Це розпізнавання виглядало так, що в одному залі, перегородженому матрацом, з одного боку стояли жертви, а з другого – підозрювані. Підозрюваних попросили прочитати фрагменти розмови, схожої на ту, яка була під час нападу. Ця процедура не відповідала правилам».

Суд підкреслив, що проведена експертиза не вказала однозначно, що це підозрювані вчинили розбій. Нагадаємо, справа стосується нападу з 2018 року в місті Холм. Тут сталося кілька нападів на приватні будинки та крадіжок. Злочинці зв’язували своїх жертв та знущалися над ними.

Суд наказав звільнити трьох громадян України з тимчасового арешту. Адвокат чоловіків заявив, що вимагатиме компенсації за два роки, які чоловіки провели в арешті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Березня 2020 08:39
Презумпція невинуватості не діє в Україні. Призначили винних у вбивстві Шемета і плювати, що єдиний доказ нерозбірливе відео, на якому чоловік ростом до 170 см, а ріст Рифмастера 180 см.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus