USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Полторак обіцяє «в рази» підвищити зарплати солдатам

25 Грудня 2015 15:48
Глава Міноборони Степан Полторак заявив про підвищення в рази заробітних плат українських військових.

Про це він заявив під час брифінгу у п'ятницю, 25 грудня, - повідомляє "Українська правда".

"Ми зараз маємо загальну суму, яку отримаємо (з бюджету – ред.). Зараз ми порахуємо і повідомимо", - заявив Полторак.

Він відмовився називати точні цифри, але пообіцяв, що "підвищення відбудеться в рази".

"Мова буде вестися про зміну в рази заробітної плати особового складу. Я переконаний, що військовий строкової служби, який підписав перший контракт, має отримувати мінімум в два-два з половиною рази більше, ніж отримує зараз", - заявив міністр.

Він нагадав, що зараз така категорія військових отримує 2341 гривню, "в зоні проведення АТО він отримує в районі 5,6-5,7 тисячі гривень".

"Це неприпустимо. Ми розраховуємо, що коли ми збільшимо рівень грошового забезпечення, ми збільшимо кількість людей із бойовим досвідом, які уже воювали", - сказв Полторак.

"Це дасть нам можливість позбавитись тих людей, які з великим небажанням захищають свою країну, порушують там дисципліну, дасть можливість підвищити боєздатність, бо прийдуть професіонали", - додав Полторак.

Крім того він виступив за зміну у нарахуванні надбавок і премій у зоні АТО.

"Неприпустимо, що солдат у районі Дебальцевого, Мар'їнки, Пісків отримують таку саму набавку, як і солдат чи офіцер у Слов'янську. Це треба міняти", – заявив міністр.

Нагадаємо, оборонний бюджет на 2016 рік передбачали у розмірі більше 100 мільярдів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 25 Грудня 2015 17:21
петя також обіцяв ще в 2014році.Це не збільшення заробітноі плати,а індексація знецінення гривні:2341гр. при янучарі вартувало майже 300 баксів,півторачка каже,що підвищить мінімум в два-два з половиною рази ,це 4682-5853грн,які на сьогоднішній день вартують 187-234долари.І він хоче сказати,що побіжать одним бігом за таку плату професіонали до війська???Та ніколи у житті!!Як в іхні "розумні" голови могло таке прийти,що вкравши у військового123-66доларів він буде дякувати рідному кабміну та міністерству оборони за таке "підвищення".Всі добре розуміють,що украінці боронять свою краіну від москалів не за гроші і не за ті нещасні копіки вони гинуть.Війна все одно закінчиться і якщо будуть платити військовим таку заробітну плату,як обіцяють--то ми ніколи не будемо мати сильноі арміі.
ГАНЬБА вор.владі Показати IP 26 Грудня 2015 11:45
І пенсіонери мали в середньому пенсії в 150 доларів в місяць про зеку Януковичі, а тепер 40 доларів про жидярській Яйценючо-Парашенківській іще більше Воровській клятій кабмінівсько з ВР зРАДА Бандитами-ворами!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus