USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Полякам не радять подорожувати Україною

24 Липня 2013 18:10
Через погане покриття українських доріг, особливо навесні й восени, а також випадки спроб з боку українського ДАІ «отримати від іноземців гроші без документування цього факту», у Міністерстві закордонних справ Польщі застерігають співвітчизників від необачності. Навіть підготували путівник «Безпечний відпочинок» країнами світу, де йдеться і про Україну, - інформує Gazeta.ua.

«В цілому, стан безпеки в Україні є нормальним, а у великих містах – хороший», - йдеться у путівнику.
Втім, у польському МЗС назвали й низку проблем. Зокрема, на вулицях Львова та Одеси часто бувають великі ями, що у момент втрати концентрації водія, нерідко спричиняє серйозні пошкодження автомобіля.
У повідомленні йдеться, що МЗС Польщі радить своїм громадянам в Україні уникати нічних поїздок, не вживати алкоголю з випадковими людьми і завжди мати при собі документи. У разі затримання працівниками міліції, рекомендують відразу наполягати на складанні протоколу про затримання із зазначенням причин.

Щоправда, позитивно польські дипломати відгукуються про метро в українських містах - Києві, Дніпропетровську та Харкові. Вони вказують, що лінії та станції добре позначені, а потяги їздять пунктуально. Водночас, вони відзначають, що в цілому транспорт в українських містах - трамваї, тролейбуси та автобуси – «не їздять згідно розкладу».
Санітарний стан в Україні наші сусіди з-за Бугу називають «не найкращим», тому громадянам Польщі рекомендують брати з собою ліки для шлунку і перед поїздкою зробити щеплення проти жовтяниці.

У путівнику польські дипломати також не радять пити воду з-під українського крану, оскільки вона «призначена тільки для технічних потреб».

Оснащення українських лікарень характеризують як «дуже погане». Відзначається, що пацієнт сам повинен платити за ліки, а іноземець ще й за медичну допомогу.

Поляки нарікають, що під час перетину українського кордону митники «досить часто довільно інтерпретують митні положення», а тому можна зіткнутися з конфіскацією товарів, які планується ввезти або вивезти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ант Показати IP 24 Липня 2013 18:24
От так нас бачать іноземні. І це правда і дуже печально, що ми живемо так.
Вася Показати IP 24 Липня 2013 19:12
Бо ми такі
СВС Показати IP 24 Липня 2013 21:25
Украинцам нужно в первую очередь научится уважать себе и стать УКРАИНЦЕМ,а не быть хохлом.И поставить всех и все на свое место........................
Корінний лучанин до СВС Показати IP 25 Липня 2013 09:50
УКРАЇНЦЯМ І ВСІМ В УКРАЇНІ ТРЕБА ПЕРШОЧЕРГОВО НАВЧИТИСЯ ДОТРИМУВАТИСЯ ЗАКОНІВ ТА КОНСТИТУЦІЇ!!!! А НЕ "СТАВИТИ ВСІХ І ВСЯ"! РОЗДЕРИБАНИЛИ КРАЇНУ, ЗРОБИЛИ ЇЇ УБОГОЮ ДО НЕМОЖЛИВОГО, КАПІТАЛИ В ОФШОРАХ І ХОЧУТЬ ЩОБ БУЛА СПРАВЕДЛИВІСТЬ! РЕАЛЬНО- СИТУАЦІЯ В КРАЇНІ Є ДУЖЕ ПОГАНОЮ!!!
Павел. Полша Показати IP 24 Липня 2013 22:31
Через 10 лит Украина зминула ся мицно.Сьогодни пид час подорожуваня просто о европейске стандарти.А лудина симпатична як неьахато де!
андрiй76 Показати IP 24 Липня 2013 23:41
Іноземцям не обовязково їздити нашими дорогами щоб скласти враження про Україну.Достатньо у себе на батьківщині подивитись трансляції з Верховної Ради України де наші шановні депутати лупцюють один одного стільцями і все стане зрозуміло.Одного разу мені було таке.Дивився зі знайомими італійцем і румином ВРУ в Італії,де наші можновладці"чубили"один-одного.Так інозеці реготали від душі,а я червоний від сорому"як рак"намагався їм пояснити,що Верховна Рада це ще не ВСЯ УКРАЇНА...
22222 Показати IP 25 Липня 2013 09:14
А чому ж поляки їдуть до нас лікувати та протезувати зуби, робити окремі види операцій? Не бояться, бо у нас дещевше та якісніше! Так, у нас не все добре , але не так і погано як польські дипломати говорять!
Nana до 22222 Показати IP 28 Липня 2013 05:56
22222- Якісніше лікування?? Я тебе прошу... Не сміши !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus