USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Якщо війна буде, то не тільки з Україною»: Зеленський оцінив загрозу вторгнення РФ

28 Січня 2022 18:27
Президент України Володимир Зеленський заявив, що у разі продовження російської агресії в Україні гібридна війна пошириться і на сусідні держави.

Таку заяву він зробив на брифінгу за участю іноземних ЗМІ 28 січня, передає ТСН.

Глава держави нагадав, що наша країна – не єдиний сусід РФ із тимчасово окупованими територіями. Водночас Україна, захищаючи себе від гібридної війни, навчилася жити та розвиватися.

«Якщо буде повномасштабна війна, буде війна не тільки з Україною або не тільки на території нашої держави. Це буде гібридна війна – інформаційна, кібератаки. Ми вже в цій війні, але ми навчилися, захищаючи себе, жити і розвиватися», – зазначив глава держави.

Читати ще: Агресія Росії: сценарії повномасштабного вторгнення, наслідки, готовність України

Водночас Володимир Зеленський підкреслив, що загроза гібридної війни існує постійно, і нагадав про недавні кібератаки на українські урядові сайти, які, за його словами, здійснювалися із Росії.

Також, як передає УНІАН, Зеленський заявив, що наразі на кордонах України немає більшої ескалації, ніж було раніше.

«Сьогодні ми не бачимо більшої ескалації, ніж вона була раніше. Так, збільшилася кількість військових, але я про це говорив ще на початку 2021 року, коли йшлося про військові навчання РФ. Зараз я не вважаю, що ситуація більш напружена, ніж вона була тоді, у пік навчань. Але такої інформаційної політики тоді не було», – наголосив він.

Відтак глава держави наголосив, що така інформаційна політика повинна бути виваженою.

«І журналісти, якщо хочуть зрозуміти, яка ситуація, то нехай їдуть в Київ... У нас що тут танки їздять по наших вулицях? Ні! Але, якщо ти тут не перебуваєш, то відчуття таке – в Англії, Німеччині, Франції, Литві... Відчуття із ЗМІ саме таке, що у нас війна, що у нас війська ходять по дорогах, що у нас мобілізація», – додав він.

Читати ще: «Росію може зупинити лише вантаж-200»: що думають волиняни про загрозу нового нападу Кремля

Зеленський зауважив, що не говорить про те, що ескалації бути не може.

«Ми про це говоримо відверто вже 8 років. Вона була, вона вже почалася, частина наших територій, на жаль, тимчасово вже окуповані», – сказав він.

Як повідомляли, сьогодні міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Російська Федерація до кордонів України загалом стягнула близько 130 тисяч військових, з врахуванням морського та авіаційного потенціалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Всім Показати IP 28 Січня 2022 18:53
На місці "Президента" я би застрелився...
До Всім до Всім Показати IP 28 Січня 2022 21:25
Ще не на часі, а по-друге, це можна зробити і за межами президентської посади
Ольга до Всім Показати IP 28 Січня 2022 21:55
Ясновидиця занюхана
Зелебобику Показати IP 28 Січня 2022 20:38
Та досить ляпати язиком. Кому ми потрібні.
Анонім Показати IP 28 Січня 2022 21:16
Перший президент від якого не нудить,сподіваючись,що так буде і надалі.
Ольга до Анонім Показати IP 28 Січня 2022 21:56
Сплюнь вже Або зригни
Аноніму до Анонім Показати IP 29 Січня 2022 10:30
То як хто реагує на запахи та образи. Чимало таких, що мусять пігулки приймати після пресконференції
33 до Анонім Показати IP 29 Січня 2022 16:14
А ти збочинець, або мазохіст
Степан (Крымчанин) Показати IP 29 Січня 2022 09:54
Макиавелли сказал: "Лучшая крепость та, что построена на любви народа". У Конфуция есть фраза: "Государства гниют изнутри, внешний враг лишь заканчивает дело".
123 Показати IP 29 Січня 2022 09:58
Володимир Зеленський відстав від життя мінімум на двадцять років та ще й тупими радниками обставився. Головним результатом гібридної війни є Німеччина. Результат називається "шрьодеризація", "північні потоки 1,2" Другим - перемога Трампа на президентських виборах. Третім - боротьба угорців Угорщини за права угорців в Україні. Четвертим - вимога поляків покарати ОУН-УПА. П'ятим - президентські та парламентські вибори в Україні в 2019 році.
Правда Показати IP 29 Січня 2022 10:14
Де я,хто я,що я..."Плете плота"...
Аноніму Показати IP 29 Січня 2022 11:44
Після пресконференції, яку Зеленський організував іноземним журналістам, хочеться вірити, що журналістам вистачить почуття гумору та співчуття Володимиру Олександровичу в його для нього непосильній праці. А ще, що Байден бачить різницю між чинним президентом та Україною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus