USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер зірковий актор Волинського обласного драмтеатру Олександр Якимчук

18 Квітня 2023 11:14
У 67-річному віці перестало битися серце народного артиста України, зірки Волинського обласного музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка Олександра Якимчука.

Про це повідомила донька актора Анастасія Мартинюк у соцмережі.

«Ти був найкращим татом», – написала вона.

Співчуття з приводу смерті Олександра Якимчука висловили і його колеги.

«Не хочеться вірити... Ваша остання вистава «Століття Якова»... Ваша усмішка завжди буде жити в моєму серці...Ви були Великою Людиною! Спочивайте з Богом...» – написала акторка театру Анна Присяжна.
«Дуже сумно. Не вистачає слів, щоб виразити гіркоту втрати», – йдеться у дописі Мирослава Юзефовича.
«Пішов у вічність актор і просто чудова людина Олександр Павлович Якимчук», – написала у соцмережі Світлана Коваленко.
«Ми втратили наставника, колегу, друга, частину сім’ї. Змушені визнати, що тривала хвороба відібрала у нас Олександра Павловича Якимчука. Народний артист України віддав роботі у Волинському облмуздрамтеатрі понад пів століття, зіграв більше, ніж 150 ролей, був артистом балету і драми, автором лібрето і віршів до вистав, художником-постановником, асистентом, помічником режисера, режисером... Педагог, ведучий, актор кіно... Концерти, новорічні ранки, інші події... Він допомагав у всьому, бо був такою людиною, яка здатна підтримати, дати мудру пораду й навчити бути Людиною з великої літери», – зазначили у Волинському обласному драмтеатрі.

Прощання з Олександром Якимчуком відбудеться завтра, 19 квітня, о 10 ранку у фоє театру. Панахида розпочнеться об 11 годині. Виїзд на кладовище о 12 годині.

Читати ще: Волинський актор понад 40 років грає Діда Мороза. ІНТЕРВ’Ю

Довідка

Олександр Якимчук народився 7 вересня 1955 року в місті Омськ. З 1963 року мешкав у Луцьку. В 1972 році закінчив середню школу, де займався у самодіяльності (грав у шкільних виставах, танцював у танцювальному колективі). В 1972 році прийшов у Волинський музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка. Працював монтувальником декорацій і виходив на сцену в епізодах і масових сценах. З 1973 до 1975 р. р. служив у лавах Радянської Армії, де також активно брав участь у самодіяльності. У 1975 році повернувся у театр на посаду артиста балету. З 1980 року переведений на посаду артиста драми. Закінчив заочно Волинське державне училище культури і мистецтв та Рівненський інститут культури. У 1990 році присвоєне почесне звання заслуженого артиста України, у 2005 році – народного артиста України. За цей час зіграв близько 150 ролей, був автором лібрето і віршів до вистав. Знімався у кіно в епізодичних ролях (близько 10 фільмів).

Улюблені ролі: Возний – «Наталка Полтавка», Захар – «Баб’ячий бунт», Пістряк – «Конотопська відьма», Марчело – «Пристрасті святого Мікаеля», Сганарель – «Лікар не по своїй волі», Герострат – «Забути Герострата», Мартін – «Світанкова фея», Дон Жуан – «Дон Жуан або любов до геометрії», Мартин Боруля – «Мартин Боруля», Шмага – «Без вини винні», Пічем – «Тригрошова опера», Дуліттл – «Моя чарівна леді», Шпак – «Шельменко-денщик» Г. Квітки-Основ’яненка, Кичатий – «Назар Стодоля» Т. Шевченка.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним актора. Вічна пам’ять!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Глядач Показати IP 18 Квітня 2023 12:29
Це була ціла епоха ношого Театру. Ще з дитячих років початку 90 запамятався цей актор
Віктор Показати IP 18 Квітня 2023 16:24
Не віриться...Олександр був великим оптимістом і здавалося плин часу для нього не існує, завжди привітний і веселий! Прощай друже, хай земля тобі буде пухом і вічна пам'ть !!!
Іван до Віктор Показати IP 18 Квітня 2023 18:21
Православна етика не використовує фразеологізм «Земля пухом». Ці слова є давньоримським прокляттям покійному. Ось як вони звучать повністю: “Нехай земля тобі буде пухом і м’яко покриває пісок, щоб собаки могли вирити твої кістки …” Такі епітафії писали на надгробку тих, кого ненавиділи і проклинали. Замість язичницького вираження “Нехай земля йому буде пухом” можна помолитися коротко: “Упокой, Господи, душу раба Твого новопреставленого (ім’я), і прости йому всі провини його вільні й невільні і даруй йому Царство Небесне”.
Театрал Показати IP 18 Квітня 2023 20:25
Вічна пам‘ять! Зірка волинського театру...
Галина Показати IP 19 Квітня 2023 00:37
Співчуття родині. Велика втрата для театру і глядачів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus