USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Помер колишній головний режисер Волинського облмуздрамтеатру

30 Вересня 2016 12:39
На вісімдесят восьмому році життя перестало битися серце Еділа Ольшевського – відомого волинянина, вихідця зі Ставропілля (народився 6 червня 1929 року), Заслуженого артиста України, колишнього головного режисера та художнього керівника Волинського облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка.

Про це інформує «Волинська правда».

Еділ (у хрещенні – Кирило) Михайлович Ольшевський свою долю пов’язав із Волинню. Завершивши студії у Київському театральному інституті імені Івана Карпенка-Карого, він, відмовившись від престижної праці в ЦК ЛКСМУ, приїхав у край першого українського короля Данила, славетних Івана Виговського, Данила Братковського, Лесі Українки.

Працюючи у Волинському обласному пересувному театрі, розпочав свій унікальний шлях талановитого актора та режисера.

Він реалізовував своє творче «я» у багатьох колективах. Зіграв 110 ролей, інсценізував 70 п’єс, поставив понад дві сотні імпрез. Митця щиро шанують і у Києві, і в древньому Володимирі-Волинському, і в порівняно молодому Нововолинську.

Загалом, осягаючи життєвий шлях Еділа Михайловича, можна констатувати: попри всі драматичні випробування, у п’єсі з назвою «Життя» йому патронував та простягав руку сам Всевишній.

Та 30 вересня 2016 року нашого славного краянина не стало. Царство небесне світлої пам’яті Еділу Михайловичу Ольшевському.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття письменнику Ігорю Ольшевському і всій родині покійного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наталія Показати IP 30 Вересня 2016 13:26
Аплодисменти таким людям. Нехай спочиває з Богом
волинянин Показати IP 30 Вересня 2016 14:11
вічна пам"ять!
Тетяна Показати IP 30 Вересня 2016 17:28
Прожив чесно,з любовю до людей,до Батьківщини, до мистецтва. Справжній митець! Царство небесне і вічний спокій!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus