USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Помер конструктор літаків «Руслан» та «Мрія» Віктор Толмачов

7 Червня 2018 21:01
Авіаконструктор Віктор Толмачов, який став одним із творців всесвітньо відомих радянських і українських літаків Ан-124 «Русла» та Ан-225 «Мрія», помер у віці 83 років.

Про це у Facebook повідомив глава російського «Авіаційного комплексу ім. Ільюшина» Олексій Рогозін.

За його словами, Толмачов страждав від тяжкої хвороби.


Віктор Толмачов народився 11 серпня 1934 року в Курську. У 1959 році з відзнакою закінчив Харківський авіаційний інститут, за кілька років влаштувався на роботу в КБ «Антонов» на посаду інженера-конструктора, брав участь у розробці більшості літаків серії «Ан».

У 1986-1992 рр. Толмачов був головним конструктором найбільших у світі літаків Ан-124 «Руслан» та Ан-225 «Мрія». Також брав участь в розробці і створенні практично всіх літаків під маркою «Антонов» і їхніх модифікацій. «Руслан» є найбільш вантажопідйомним у світі серійним вантажним літаком, а «Мрія» – найбільшим та найпотужнішим транспортним літаком у світі.

Із 1991 року Віктор Толмачов був технічним директором авіакомпанії «Волга-Днепр» (РФ). Того ж року конструктор переселився з Києва до російського Ульяновська. 1992 року він став лауреатом Державної премії України за створення Ан-124.

До слова, компанія «Волга-Днепр» 2006 року розпочала співробітництво з українською компанією «Авіалінії Антонова». Відповідно до умов договору, російська сторона здійснювала весь логістичний менеджмент, розпоряджалась літаками і самостійно розподіляла прибуток, основна частина якого залишалася в Росії. Після розриву договору, з початком російської збройної агресії проти України,«Авіалінії Антонова» стабільно нарощували обсяги перевезень і значно випередили російську компанію «Волга-Днепр».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 7 Червня 2018 21:12
Вмiли совети лiтаки робити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus