USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Помер легендарний футболіст «Манчестер Юнайтед» сер Боббі Чарльтон

21 Жовтня 2023 21:42
У суботу, 21 жовтня, у віці 86 років помер легендарний футболіст «Манчестер Юнайтед» і збірної Англії сер Боббі Чарльтон.

Трагічну новину повідомив офіційний сайт футбольного клубу, передає УНІАН.

«Манчестер Юнайтед» в жалобі через смерть сера Боббі Чарльтона, одного з найвидатніших і улюблених гравців в історії нашого клубу. Сер Боббі був героєм для мільйонів людей не тільки в Манчестері або Сполученому Королівстві, але і в усьому світі, де грають у футбол.

Ним захоплювалися не тільки через спортивну майстерність і чесність, а й через видатні риси футболіста. Сер Боббі назавжди залишиться в нашій пам'яті як гігант гри.

Після завершення кар'єри він продовжував з честю служити клубу в ролі директора протягом 39 років.

Його безпрецедентні досягнення, характер і служіння назавжди увійшли в історію «Манчестер Юнайтед» і англійського футболу, а його спадщина продовжить жити завдяки діяльності Фонду сера Боббі Чарльтона, що змінює життя людей. Клуб висловлює щирі співчуття його дружині, дочкам і онукам, а також усім, хто його любив», – йдеться в повідомленні пресслужби клубу.

Боббі Чарльтон був випускником академії «Манчестер Юнайтед». Він провів 17 років у клубі, зігравши за цей час 758 матчів і забивши 249 голів. За збірну Англії Чарльтон зіграв 106 поєдинків та забив 49 голів.

Сер Боббі є чемпіоном світу 1966 року у складі збірної Англії, а також володарем Кубка чемпіонів 1968 року в складі «Манчестер Юнайтед». У 1966 році він став володарем «Золотого м'яча».

Боббі Чарльтон був одним з тих, хто вижив у Мюнхенській авіакатастрофі 1958 року, в якій загинули гравці і тренерський штаб «Манчестер Юнайтед».

2020 року в нього діагностували деменцію – хворобу, пов'язану з ураженням головного мозку, що призводить до розпаду психічних функцій, втрати пам'яті, втрати раніше засвоєних знань та практичних навичок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus