USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Помер волинський журналіст

27 Грудня 2013 15:42
Пішов з життя волинський журналіст та письменник Петро Боярчук. Він помер 27 грудня, на 67-му році життя, - повідомляє «ВолиньPost».

Редакція Інформаційного агентства Волинські Новини висловлює глибокі співчуття рідним та близьким померлого.

Петро Боярчук народився 7 травня 1947 року в селі Одеради Ківерцівського району Волинської області.

Як пише газета «Волинь-нова», Петро Боярчук - випускник факультету журналістики Київського державного університету, він працював у редакціях ківерцівської та маневицької районних газет, а з 1979 року — у «Волині».

Член Національної Спілки журналістів та Національної Спілки письменників України, автор кількох книг, серед них — «Дорогами болю», «Бій під мурами храму», «Крик голодного звіра». В листопаді цього року відбулась презентація його книги «Радзивіли і Стара Олика», побудованої на історичних фактах села Олика, що у Ківерцівському районі.


Публіцистичні статті та нариси, переважно присвячені питанням національно-визвольного руху в Україні періоду 1940—1950 років та національного відродження, надруковані у «Волині-новій», принесли Петрові Боярчуку звання лауреата обласних журналістських премій «Краще перо року», імені Полікарпа Шафети, першість в обласному журналістському конкурсі «Любіть Україну» та інші відзнаки.

У 2009 році він отримав звання Заслужений журналіст України.

Петро Боярчук був одним із ініціаторів встановлення пам'ятника на братській могилі жителів колишнього українського села Красний Сад Горохівського району, знищеного бандитами 19 квітня 1943 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Hatahama77 Показати IP 27 Грудня 2013 16:29
царство небесне
Микола Якименко Показати IP 27 Грудня 2013 18:30
Колеги пам'ятатимуть Петра, як талановитого журналіста, великої душі людину. Він багато зробив, аби залишити у нашій історії спомин про ті страхіття, які чинили кати НКВС на Волині, був літописцем героїчної боротьби українських патріотів, а чого варті його книга про Олику і князів Радзивілів. Хай спочиває його душа там, де місце праведникам.
Киця Показати IP 27 Грудня 2013 18:57
Царство небесне і земля пухом!
Колега Показати IP 28 Грудня 2013 08:41
Відходить з життя славна когорта журналістів. які в гумових чоботях сходили волинське бездоріжжя 60-7- років. Відходить з життя славна когорта волинських журналістів, які в гумових чоботях вздовж і впоперек сходили волинське бездоріжжя 60-70-х років: Сачук, Калитенко, Лагановський, ось і Боярчук... Царство йому Небесне. Це справді ті, про яких співається в пісні: "Трое суток шагать, трое суток не спать...". . Ще зовсім молодим забрала смерть славного журналіста Ігоря Чуба. Невимовний жаль і сум. На заміну прийшли "паркетні" журналісти, які пишуть "тілівізор" і "постійно та перманентно". Теж сумно. І соромно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus