USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Померла авторка «Інтерв’ю з вампіром» Енн Райс

12 Грудня 2021 16:36
Американська письменниця, сценаристка і продюсерка Енн Райс померла в суботу, 11 грудня, на 81 році життя.

Про це її син Крістофер повідомив на офіційних сторінках у соціальних мережах, інформує УНІАН.

Письменниця померла через ускладнення після інсульту. Її поховають у сімейному склепі на кладовищі Метейрі в Новому Орлеані. Церемонія буде приватною.

Народжена в Новому Орлеані в 1941 році, Енн Райс (ім’я за народження Говард Аллен О’Браєн) стала всесвітньо відомою авторкою готичної фантастики: її книги розійшлися тиражем понад 150 мільйонів примірників у всьому світі.

Найбільшу популярність письменниці приніс її перший роман – «Інтерв’ю з вампіром», популяризований завдяки однойменному фільму 1994 року з Томом Крузом, Бредом Піттом і Кірстен Данст у головних ролях.

Райс почала працювати над ним на початку 1970-х років, оплакуючи смерть своєї доньки Мішель, і в 1976 році книга побачила світ. Роман став першим із серії, відомої під загальною назвою «Вампірські хроніки». У 90-х Райс адаптувала його для сценарію фільму – стрічка отримала дві номінації на «Оскар» і кілька перемог на премії BAFTA.

До слова, за мотивами роману Райс «Інтерв’ю з вампіром» збираються зняти серіал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus