USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Помста за Лоту Гулі. Як убивство кримінального авторитета в Туреччині призвело до розстрілу в Одесі

30 Грудня 2021 09:43
Позавчора вночі в Одесі в більярдному клубі «Арена» на вулиці Посмітного, біля Аркадії, застрелили кримінального авторитета з близького оточення покійного злодія на прізвисько Лоту Гулі Назіра Алієва. Кілера – Шохраддіна Вагіфа Огли Гулієва – затримали на місці злочину.

«Страна» з’ясувала подробиці вбивства.

Передісторія вендети – розбирання між кланами

За інформацією джерел видання у прокуратурі, вбивство сталося на ґрунті розборок між крилами одного кримінального клану, який за життя очолював Лоту Гулі. Його застрелили 19 серпня 2020 року у місті Серік в Туреччині. Злодія вбив один із його найближчих соратників, кримінальний авторитет і кандидат у злодії в законі Хаган Зейналов на прізвисько Хан Ахмедлінський.

Покійний злодій Лоту Гулі повністю довіряв Хагану Зейналову і не чекав на підступ. Під час замаху на вечері в ресторані готелю Alva donna exclusive hotel spa, який заради впливового гостя був закритий, Лоту Гулі спілкувався телефоном із черговим боржником з Азербайджану. І одразу після завершення розмови отримав два постріли в голову від Хагана Зейналова.

Цікаво, що охорони під час вбивства не було. І саме це спричинило подальші події – вбивство в Одесі радника Лоту Гулі Назіра Алієва.

До речі, Лоту Гулі застрелили під час давньої кримінальної війни між його кланом і командою також покійного злодія в законі Ровшана Джанієва на прізвисько Ровшан Ленкоранський. Кримінальні клани ніяк не могли розібратися між собою у боротьбі за контроль над азербайджанськими торговцями на ринках країн колишнього СНД, а також над оптовими поставками овочів, фруктів та зелені до РФ та України з Кавказу.

Втім, крім контролю над ринковими торговцями, покійний Лоту Ґулі претендував і на роль смотрящого над південним заходом України, а конкретно над Одесою та областю. У цьому напрямі Лоту Гулі досить успіху, поставивши наглядачем над містом Чорноморськ (колишній Іллічівськ) свою людину на прізвисько Гном. Також він свого смотрящого і в Ізмаїлі.

Лоту Гулі контролював два азербайджанські злочинні угруповання в Одесі, які займалися грабежами, розбоями та квартирними крадіжками.

Після смерті Лоту Гулі його кримінальна імперія опинилась під загрозою – вже за два тижні після його похорону азербайджанські громади СНД ухвалили не платити данину його наступникам.

А в самому кримінальному клані почалися серйозні розбірки – одне крило банди почало звинувачувати інше у замовленні вбивства шефа. Саме це і спричинило стрілянину в більярдному клубі «Арена» в Одесі.

Один із найближчих соратників покійного Шохраддін Вагіф Огли Гулієв і застрелив радника Лоту Гулі Назіра Алієва.
Шохраддін Вагіф Огли Гулієв

За інформацією видання у прокуратурі, Гулієв уже дав свідчення та заявив, що був на місці вбивства свого шефа Лоту Гулі. За його словами, він заприсягся помститися Назіру Алієву за смерть шефа, оскільки був упевнений, що саме той влаштував замах на злодія в законі у 2020 році.

Нібито саме Назір Алієв, будучи найближчим радником Лоту Гулі, розпустив охорону перед убивством свого шефа і особисто координував дії кілера.

Поклявся помститися за боса

Шохраддін Вагіф Огли Гулієв готувався до помсти досить довго – за його словами, він поклявся помститися за свого боса на його могилі.

Близько місяця тому він прилетів до Молдови з Росії. Там придбав пістолет Luger model 85. Потім виїхав до Одеси, пістолет сховав у сидінні автомобіля.

Вистежував свою жертву досить довго – близько трьох тижнів, проживаючи весь цей час в орендованій квартирі біля залізничного вокзалу в Одесі, а потім на вулиці Сонячній.

Після того, як Шохраддін Гулієв вирахував місце, де любив відпочивати Назір Алієв – більярдний клуб «Арена», він наважився на помсту. Зайшовши до закладу, він двічі вистрілив у Назіра Алієва, але схибив, потрапивши першим пострілом у сторонню людину. Натомість другий постріл був результативним – він влучив Назіру Алієву в голову.

І був тут же затриманий клієнтами клубу та охороною. Втім Гулієв особливо й не чинив опору. І відразу заявив поліцейським, що вбивство Алієва було помстою за Лоту Гулі.

За фактом вбивства поліцією відкрито кримінальне провадження за ст.115 – умисне вбивство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всезнайко Показати IP 30 Грудня 2021 10:13
Та про мене, хай всіх переб'ють.
Народна прокуратура Показати IP 30 Грудня 2021 10:27
Якось пох...
Дідо Показати IP 30 Грудня 2021 11:39
Як фривольно почувають кавказькі злочинці на теренах України, контролюють ринки, ставлять над містами "смотрящих", агов, поліція, ви де?! Депортувати кавказців якнайшвидше, а то буде бардак.
янеробот Показати IP 30 Грудня 2021 13:06
нащо нам це знати?
Правда до янеробот Показати IP 30 Грудня 2021 14:28
А ціни на ринках і в маркетах тебе не цікавлять. В ціну яку ми платимо, закладена доля і для цих "діячів". А ми ще паралельно і державні органи утримуємо. Виходить як баранів стрижуть з усіх боків.
лучанин Показати IP 30 Грудня 2021 16:45
а тому якби ми всі жили по понятіях меньше було б беспределу
Міхась Коло до лучанин Показати IP 30 Грудня 2021 18:30
То й живи, петуха собі заведи та живи
Гарик Показати IP 30 Грудня 2021 19:16
Когда они все друг друга пере*башат???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus