USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад 100 метрів кубічних деревини та пиломатеріалів: на деревообробному підприємстві Волині провели обшук

30 Квітня 2021 16:28
У Ковельському районі поліцейські виявили лісоматеріали з бирками електронного обліку, які підприємство повторно використовувало при здійсненні експортних операцій. Завдяки такій оборудці «підприємливі спритники» намагалися приховати деревину невідомого походження, яку зберігали на території.

Про це повідомляє поліція Волині.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України. Слідством встановлено, що службові особи підприємства, з метою незаконного виготовлення та експорту пиломатеріалів, без відповідних документів, організували на території Ковельського району зберігання дерев різних порід. Деревину, із використанням виробничих потужностей підприємства, переробляли для подальшого експорту до країн Європи.

Однак згідно з електронними базами даних, ця деревина мала вже бути перероблена і експортована, це вказано і в документах самого підприємства. При перевірці на лісодеревині поліцейські виявили бирки електронного обліку, які використовувались повторно, зокрема, при отриманні сертифікатів про походження деревини для здійснення експортних операцій і реалізації за кордон. Тож це може свідчити про те, що вказана лісодеревина – незаконного походження і, ймовірно, є наслідком незаконних порубок.
Учора з метою виявлення та вилучення необлікованої лісодеревини, здобутої злочинним шляхом, на території підприємства слідчі Головного управління поліції у Волинській області разом зі співробітниками управління стратегічних розслідувань та бійцями спецпідрозділу КОРД провели санкціонований обшук.
У результаті правоохоронці вилучили близько 40 метрів кубічних необлікованої деревини породи сосна та близько 70 кубометрів пиломатеріалів.

Досудове розслідування триває: йдеться про незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України передбачає від п’яти до семи років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Галинка Показати IP 30 Квітня 2021 18:45
Тепер тільки до папи Римського писати
Ага Показати IP 30 Квітня 2021 20:18
Там є «довірена особа» вона все і напише.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus