USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Понад 100 тисяч дітей в Україні не можуть влаштувати до дитсадків

22 Вересня 2015 23:00
Більше 100 тисяч дітей у всій Україні стоїть зараз на черзі до дитячих садків, – повідомляє «УНН». Причина тому – нестача місць.

«Наразі існує дефіцит місць у дошкільних навчальних закладах України. Згідно з оперативними даними з регіонів, черга на влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади складає близько 116 тисяч дітей», - повідомили в МОН.

Також, згідно з інформацією Міністерства освіти і науки, з тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької областей та Криму за станом на вересень переселилося 20 тисячі 252 дитини, які навчаються у дошкільних навчальних закладах.

Зазначимо, що до українських шкіл 1 вересня 2015 року пішли 60 023 школяра-переселенця. Найбільша кількість школярів внутрішньо переміщених осіб родом з Донецької області.

Водночас, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку – проблеми з влаштуванням дітей у садочки. Так, організована дошкільна освіта охопила 79,9 % від загальної кількості дітей в місті від 1 до 6 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 23 Вересня 2015 11:58
Скільки дитсадків у Луцьку може двадцять......а скільки церков 37, і ще близько двадцяти будуються...Це все за роки незалежності...А хоч один дитсадок у Луцьку за 25 років збудувався???? Це просто жах.
Просто мама до Анонім Показати IP 23 Вересня 2015 21:55
Збудувався за ТамТамом. Один.
Лучанка Показати IP 23 Вересня 2015 13:28
Я думаю,що проблеми більше наполовину можна вирішити,коли завідуючі, які себе поробили царьками, братимуть діток по місцю приписки, цих,що живуть поблизу садочків. А не брати всіх,що понаїжджали з Полісся і ближніх сіл, Баїв, і т.п. там є садочки. На цих діток виділяються гроші з місцевих бюджетів, Луцьку на них грошей не видвлчяється. Приїхали, хай поприписують діток і держава буде на них виділяти гроші в Луцьку. А то місць нема для луцьких корінних, а полішучня понаїзджала, познімала квартири,живе у наших будинках і ще корчать з себе місцевих жителів.Або хай платяьь по 17 тисяч, як казав Романюк,скільки видліється на кожну дитину з бюджету.Не брати дітей без прописки,колис такого не було,була прописана дитина, значить відвідувала садок, а ні не мала права там бути.
Просто мама Показати IP 23 Вересня 2015 21:58
Але багато дітей і в села в садочки возять, бо там за харчування і фонди платити не треба. І це не бідні люди. А в Луцьк діток возять здебільшого батьки, які тут працюють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus