USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – проблеми з влаштуванням дітей у садочки

17 Червня 2015 22:30
У обласному центрі Волині й досі залишається проблемним питання забезпечення в повному обсязі потреб місцевих громад у влаштуванні дітей в ДНЗ.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 17 червня, повідомив начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

З його слів, ключовими завданнями розвитку дошкільної освіти і надалі залишається забезпечення якості та доступності дошкільної освіти для кожної дитини відповідного віку незалежно від місця проживання, матеріального забезпечення, соціального стану.

До слова, мережа ДНЗ Луцька складає 40 ДНЗ, з них 1 ДНЗ – компенсуючого типу, 4 – комбінованого, 1 – санаторного типу, 1 – у складі НВК. У ДНЗ розгорнули 383 вікові групи, в яких виховують 10782 дітей віком від 2 до 6 років з 12-годинним режимом роботи дошкільних навчальних закладів (з 7:30 до 19:30). Організована дошкільна освіта охопила 79,9 % від загальної кількості дітей в місті від 1 до 6 років. Залишається проблемним питання забезпечення в повному обсязі потреб місцевих громад у влаштуванні дітей в ДНЗ.

У 2015 році 2863 дітей старшого дошкільного віку підготували до систематичного навчання в школі, в основному, на базі функціонуючих дошкільних навчальних закладів (99,9%), 0.1% – в позашкільних закладах («маленькій школі»). Однак, 354 дитини старшого віку повторно залишаються у ДНЗ, що зменшує кількість місць для дітей інших вікових категорій.

Третій рік поспіль діє електронна реєстрація дітей до дошкільних навчальних закладів. Управління освіти здійснило значну роботу щодо удосконалення цієї системи, а також консультативну роботу щодо механізму зарахування дітей до ДНЗ, розробило правила формування списків дітей для зарахування у ДНЗ.

Вислухавши доповідь головного освітянина міста, самооборонівець Сергій Рижков зауважив членам виконкому, що, на його думку, система зачислення дітей у садки є недостатньо прозорою, тому надзвичайно важливим є вирішення проблеми нестачі місць у дошкільних закладах без корупції.

«Чому так важко зробити, аби батьки, які живуть поруч із садочком і водять туди одну дитину, влаштували у цей же садок другу? На вирішення цієї проблеми йде не менше року. Чому ви не слухаєте громадськість? Давайте вирішимо ті питання і будемо робити це швидше.

До прикладу, коли допустима норма дітей в групі – близько 20-ти, але її відвідують усі 35. Оті 15 дітей, яких додали понад норму, хіба вони всі влаштовані в садок згідно із електронною чергою?», – зазначив він.

Натомість депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов зауважив, що проблему переповненості дитсадочків можна вирішити шляхом ущільнення груп, однак тоді на одному ліжечку спатиме по дві дитини.

Тому найкращим вирішенням наболілого питання є відкриття трьох додаткових дитячих садочків.

До слова, у літній період організовано роботу у 7 чергових ДНЗ в різних мікрорайонах міста (ДНЗ № 2, 26, 27, 34, 20, 11, 21). За результатами опитування батьків, надійшло 2400 заяв щодо перебування дітей у ДНЗ під час літнього періоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оксана Показати IP 18 Червня 2015 07:59
Особисто я ніяких проблем з садочками не відчула, стосовно влаштування, і навіть другоі дитини!!! Ніяких поборів та ніяких вхідних у нас небуло. Діти спляти по одному на ліжечку, так як і має бути. В групі близько 25 по списку, але ходять близько 20. У нас лише було непорозуміння з медсестрою стосовно прививок ( у нас відмова). Отоді були крики та погрози виключення з садка. Допомогла Конституція.
Інна Показати IP 18 Червня 2015 08:35
У нас в ясельній групі садочок №39 трьохярусні ліжка (навіть не двохярусні). І сплять, і їдять, і граються дітки в одній і тій самій кімнаті. Як на мене, то ніяких норм не дотримано. А ще за харчування - дитина завжди голодна приходить з садочка.
1 Показати IP 18 Червня 2015 10:19
А куди вельмишановний пан Рижков пропонує подіти тих 15 дітей? Конкретні пропозиції б вислухати... Якщо ці діти влаштовані в інший садочок, то можливо батьки не змогли їх влаштувати у той, що поблизу дому. Знаю багато таких випадків від знайомих.
мама Показати IP 18 Червня 2015 11:25
а на Дубнівській обіцяли завідуючій добудувати садок -то вже старша в школі давно вчиться, а для меншої місця нема , бо всього три групи
25 Показати IP 18 Червня 2015 17:34
Осіпов запропонував спати по двоє на одному ліжечку, якби самого того Осіпова ущільнити! То може ще й по четверо на одному унітазі сидіти і по десятеро за столиком обідати! А роздягатися взагалі не будемо, бо не вистачає шкафів! В чому прийшли з дому, в тому і лягаємо спати! Ідіоти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus