USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Понад 140 вогнеборців з усієї Волині демонструють бойову підготовку на обласних змаганнях. Фото

21 Липня 2022 14:35
Команди, сформовані з вогнеборців усіх 24 пожежно-рятувальних підрозділів області, долучилися до щорічного огляду-конкурсу бойової готовності.

Змагання з пожежно-прикладного спорту серед рятувальників підрозділів Головного управління ДСНС України у Волинській області тривають на спортивному комплексі 25-ї державної пожежно-рятувальної частини в Луцьку.

Загалом у змаганнях беруть участь понад 140 рятувальників. Бійці служби 101 випробовують свої вміння в п’яти видах: підйом штурмовою драбиною на четвертий поверх навчальної башти, підйом висувною драбиною на третій поверх навчальної башти, подолання 100-метрової смуги з перешкодами, бойове розгортання від пожежного автомобіля з поданням води та пожежна естафета 4х100 метрів із перешкодами з гасінням вогню.
У зв’язку з воєнним станом цього року змагання з пожежно-прикладного спорту організовано без глядачів. Також учасників відразу попередили: у випадку оголошення повітряної тривоги вони мають закінчити виступи та спуститися в укриття, що неподалік.

У воєнний час, безумовно, не зникає загроза виникнення пожеж, актуальним питанням залишається рятування життя людей і їхнього майна, тому бойова готовність рятувальників має бути на найвищому рівні, звернув увагу керівник Головного управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук.

«Ми свою професійну майстерність маємо відшліфовувати. Зараз триває період збирання врожаю, і ми мусимо бути напоготові для ліквідації всіх надзвичайних ситуацій, зокрема пожеж і природного, і техногенного характеру», – сказав він.
Також очільник Головного управління ДСНС України в області закликав волинян дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки.

«Часто пожежі в екосистемах чи під час збирання врожаю стаються через людський фактор. Тому громадяни мають дотримуватися правил пожежної безпеки. Це дозволить нам зберегти врожай, майно і життя людей», – підкреслив Володимир Грушовінчук.
Речник Головного управління ДСНС України у Волинській області Володимир Нестеров відзначив, що все знаряддя на змаганнях (драбини, пожежні рукави, машини тощо) рятувальники використовують у повсякденній діяльності, тобто умови конкурсу максимально наближені до реальних обставин пожежогасіння.

«Учасників змагань підрозділи обирають самостійно на основі їхнього рівня підготовки. Це не спортсмени – професійні рятувальники, які гасять пожежі. Змагання – це один з етапів бойової підготовки, який дозволяє рятувальникам бути у формі протягом усього року», – наголосив Володимир Нестеров.
Заступник керівника 2-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Волинській області (Луцьк) Сергій Матвійчук із 2004 року професійно займався пожежно-прикладним спортом.

«Два роки тому я закінчив спортивну кар’єру і пішов працювати в підрозділ, – розповів він. – Ми маємо постійно підтримувати свою фізичну форму, адже не знаємо, що може статися в той чи той момент, скільки часу ми працюватимемо, в яких умовах (можливо, серед ночі, кілька годин поспіль). Тому працівники пожежно-рятувальних підрозділів щодня покращують рівень своєї фізичної підготовки, виконують нормативи».

Як зауважив, найголовніше – аби змагання минули без травм для жодного учасника, а кожен рятувальник приносив результати своїй команді.
Волинські рятувальники зібралися поборотися, відчути дух конкуренції і показати гарний результат, прокоментував старший лейтенант служби цивільного захисту, керівник караулу 3-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в області (Рожище) Володимир Климюк.

Рятувальником він працює протягом трьох років.

«Це дитяча мрія. Я завжди захоплювався відвагою, мужністю цих хлопців і хотів стати таким же. Я професійно займаюся пожежно-прикладним спортом. У вільний від роботи час приходжу на стадіон і удосконалюю свою майстерність, свої навики, аби в подальшому у роботі це давало результати й мені було набагато простіше виконувати бойові завдання», – поділився Володимир Климюк.
Перемогу в першому виді змагань – підйомі штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної башти – здобув В. Стасюк із 15-ї державної пожежно-рятувальної частини. Його результат – 13,68 секунди. Друге місце посів Олександр Андрійчук із оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС в області з результатом 13,72 секунди. Третім став Володимир Стасюк із 20-ї державної пожежно-рятувальної частини (14,25 секунди).

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus