USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шана сивочолим ветеранам, яким завдячуємо життям

11 Травня 2016 13:43
Роман Голумбовський через два місяці святкуватиме 90-ліття. Чоловік пішов в партизани коли йому було 16. Зі смутком пригадує ті старші часи війни: «На Волині, коли йшли по річці Турія, ми були по ту сторону. Три місяці велися тяжкі бої. Нам було вкрай важко. Тому що були між першою і другою обороною фашистів».

Про це ветеран розповів під час зустрічі, яку напередодні 9 травня організував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Усі присутні спілкувалися та пригадували події далеких років, що вже стали історією для кількох поколінь, а представники Фонду ще й вручили подарунки ветеранам.

Про це повідомили у прес-службі Фонду «Тільки разом».

Зараз в області проживає три тисячі учасників бойових дій, з яких лише 15% нагороджені бойовими відзнаками. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» активно допомагає сивочолим ветеранам. Зокрема, за сприяння Фонду оновили технічний стан установ, які обслуговують учасників та свідків Другої світової війни. Також завдяки проекту Фонду «Оздоровлення у санаторіях» члени ветеранських організацій можуть покращувати свій стан здоров’я.
«Ми щиро вдячні Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за те, що вони підтримують в цей важкий для ветеранства час. Підтримують не тільки морально, але й матеріально. Торік Фонд закупив 300 путівок для відпочинку ветеранів на 5 днів у санаторії «Пролісок», – зазначив голова обласної організації ветеранів України Олександр Булавін.
Голова Волинського обласного відділення всеукраїнського об’єднання ветеранів Валентин Добрянський вдячний Фонду за те, що вони організовують зустрічі для ветеранів: «Добре, що ми збираємося, тому що з кожним роком нас стає все менше й менше, тих людей, які безпосередньо брали участь зі зброєю в руках, захищаючи Батьківщину».

У ветеранів і досі не загоїлась рана від спогадів Другої світової війни. Патріотичний настрій та незламність духу ветерани передають з покоління в покоління.

«15 місяців відбув в АТО мій син Юрій Кулачек. Зараз вже вернувся додому живим і здоровим. Крім того, були ще два внуки на блокпостах Донеччини і Луганщини», – розповідає секретар обласної організації ветеранів останнього воєнного призову Галина Кулачек.
З Днем перемоги тих, хто був свідком та учасником Другої світової війни, привітала заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич. Також вона передала ветеранам подарунки від Фонду: «Ігор Петрович, вітаючи ветеранів, завжди наголошує на одному, на головному, що саме завдяки Вам усі, хто народжений пізніше, отримали шанс на життя. Жити, будувати майбутнє, народжувати дітей, створювати сім ї - це Ви подарували нам».
Народний аматорський чоловічий хор патріотичної пісні «Подвиг» у музичних творах нагадав ветеранам часи їхньої молодості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Травня 2016 14:02
Хто ,як ,коли відбирає ветеранів на такі заходи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus