USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад 500 тисяч підписів за відставку Степанова: партія «ЗА Майбутнє» подала звернення до Офісу президента

22 Жовтня 2020 15:56
Протягом двох тижнів партія «ЗА Майбутнє» зібрала більше 500 тисяч підписів за відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Усі підписи разом зі зверненням до Офісу президента передали представниці Жіночого руху політсили сьогодні, 22 жовтня.

Нагадаємо, у партії «ЗА Майбутнє» ініціювали збір підписів за відставку очільника Міністерства охорони здоров’я Максима Степанова, адже, як наголошують представники політсили, його непрофесійність і безвідповідальність неминуче призведуть до трагедії для країни.

Читайте також: «Степанов має відповісти за злочин перед українцями», – Ігор Палиця про відставку міністра охорони здоров’я

Як розповіла в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини народна депутатка, очільниця Жіночого руху політичної партії «ЗА Майбутнє» Ірина Суслова, Жіночий рух політсили нараховує більше 15 тисячі жінок з усієї країни.

«Ми за 10 днів проїхали дев’ять областей: Кіровоградську, Миколаївську, Херсонську, Одеську, Тернопільську, Чернівецьку, Рівненську, Чернігівську, Київську. Ми відвідували міські, районні, обласні лікарні, зокрема опорні коронавірусні. Ми побачили величезну кількість проблем, з якими зіштовхуються і пацієнти, і лікарі. Палати переповнені і не пристосовані до лікування стількох пацієнтів. Лікарі не отримують тих доплат, які обіцяла влада. Катастрофічно не вистачає рентген-апаратів та приладів для комп’ютерної томографії. Приміщення, які МОЗ відводить під тимчасові шпиталі, непридатні для хворих. Там пліснява, відсутнє опалення та вентиляція.Лікування COVID-19 у таких умовах – це смертний вирок. Якщо це лікарні не перепрофільовані під коронавірус, там медики цілком беззахисні перед інфекцією. Вони не можуть претендувати на допомогу, хоча інфіковані лежать у їхніх палатах до офіційного підтвердження діагнозу. В цих лікарнях не вистачає кисневих концентраторів, а постачальники кисню погрожують розірвати з медзакладами контракти, бо, мовляв, опорним лікарням кисень більш потрібний. Медики і технічний персонал масово інфікуються, а замінити їх нікому. На лікування вони витрачають не менше 30 тис. грн при зарплаті в 5-8 тис. Багато з них просто не хочуть ризикувати життям за копійки і звільняються. Працівники лабораторій виснажені небувалими навантаженнями. Їм не вистачає часу і робочих рук, щоб обробити всі тести, які надходять щодня. Тому людям результати доводиться чекати по сім днів», – сказала вона.
Та додала, що загалом, зважаючи на поширення епідемії коронавірусу, можна констатувати, що система охорони здоров’я вже сьогодні неспроможна справитися з тими викликами, які перед нею стоять.

«Після того, як ми зрозуміли, що це масштабна катастрофа, характерна для всієї країни, партія «ЗА Майбутнє» розпочала збір підписів за відставку Степанова. Ми зібрали більше 500 тисяч підписів протягом двох тижнів. І ці підписи ми віднесли в Офіс президента», – відзначила нардепка.

Як наголосила Ірина Суслова, єдине, що міністр охорони здоров’я Максим Степанов запропонував для протидії COVID-19, – це відправити уряд працювати в онлайн-режим.
Також представниці політсили підготували звернення до президента з двома вимогами. «Ми вимагаємо, щоб найближчим часом, тобто сьогодні-завтра, було звільнено міністра охорони здоров’я Максима Степанова у зв’язку з тим, що він не впорався з ситуацією. Тому що з тих 65 мільярдів гривень ковідного фонду більше половини коштів пішло на ремонт доріг; їх не отримали ті, кому вони були передбачені, – лікарі і пацієнти. Також ми вимагаємо, аби після відставки Степанова президент зібрав позачергове засідання РНБО для отримання об’єктивної інформації щодо боротьби з коронавірусом і розроблення покрокового плану дій. Тому, що, на нашу думку, коронавірус – це вже не просто загроза суто медичного характеру, а загроза для всієї нашої держави з огляду на те, як поширюється хвороба, і те, що медичні установи не справляються з ситуацією».

Лист разом із підписами в канцелярії Офісу президента офіційно зареєструвала народна депутатка, представниця партії «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич.

Читайте також: «Україна зараз бореться з двома викликами: епідемією коронавірусу та війною на Донбасі», – Ігор Палиця про смерті українців і перезапуск влади
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus