USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Україна зараз бореться з двома викликами: епідемією коронавірусу та війною на Донбасі», – Ігор Палиця про смерті українців і перезапуск влади

16 Жовтня 2020 14:20
Народний депутат від Луцька, лідер політичної партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця переконаний: аби змінити ситуацію в країні у кращий бік, українцям необхідно об’єднатися, незважаючи на місце проживання, національність, релігійні переконання чи мову. Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу «Аверс».

Також нардеп говорив про другу хвилю коронавірусу в Україні, пов’язані з нею виклики, розгортання інфекційного госпіталю на базі Луцького клінічного пологового будинку, дистанційне навчання, повернення до жорсткого карантину, перезапуск центральної влади, врегулювання ситуації на Донбасі, бюджет на наступний рік, вільну економічну зону та майбутні вибори.

СУЧАСНА ЛІКАРНЯ НА 250 ЛІЖКОМІСЦЬ У ЛУЦЬКУ, ДЕ РЯТУВАТИМУТЬ ЛЮДЕЙ

Насамперед нардеп відзначив, що епідеміологічна ситуація в країні погіршується, адже кількість хворих із коронавірусом, на жаль, збільшується. Так, у Луцьку щодня до лікарень потрапляє на 30% більше людей, ніж виписується.

«Було прийнято рішення про збільшення ліжкомісць. Переобладнано частину пологового будинку – це ізольований корпус, який звільнився у зв’язку з відкриттям перинатального центру. Пологовий будинок надалі буде працювати, розвиватися; йому достатньо місця в корпусі, який залишився. Ми могли переобладнати спортзал, була підписана угода з технічним університетом та університетом Лесі Українки, але людям буде комфортніше все таки в корпусі, – розповів Ігор Палиця. – Протягом трьох днів ми знайшли все необхідне обладнання в Києві».

Корпус уже технічно готовий, він буде обладнаний сучасним рентгеном із посиленою матрицею, комп’ютерним томографом, дефібриляторами, переносними УЗД-апаратами, апаратами для штучної вентиляції легень тощо. Протягом 10 днів очікується облаштування в цьому місті 110 кисневих точок і надходження 100 кисневих концентраторів. Загалом госпіталь буде нараховувати 250 ліжкомісць.
Облаштування лікарні для хворих із коронавірусом у корпусі пологового будинку вартуватиме обласному та місцевому бюджетам близько 17 мільйонів гривень. «Це говорить про те, що держава, якби хотіла, за пів року за мільярд гривень могла б обладнати тисячі таких місць. Цього не було зроблено. Тому госпіталь профінансований за місцевий бюджет, амбулаторії, які сьогодні роблять тести, профінансовані за місцевий бюджет, і навіть держлабораторія, де керує Наталія Янко (головний санітарний лікар області, – ВН), яка сьогодні робить 700 тестів на добу, а може на 600 більше, звернулася до мене. Я, своєю чергою, звернувся до представників обласної, місцевої рад, обласної лікарні. Треба профінансувати 1,3 мільйона гривень і лабораторія робитиме на 600 тестів на добу більше. До цього вона зверталася в МОЗ, санепідемслужбу – ніхто цих грошей не дав», – сказав нардеп.

Він додав, що вже за тиждень лабораторія Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України зможе робити майже удвічі більше тестів на наявність коронавірусної інфекції.

Окрім того, Ігор Палиця повідомив, що орієнтовно через два тижні Луцьк отримає три нові комп’ютерні томографи. Один буде встановлений в інфекційній лікарні, другий – у переобладнаному корпусі пологового будинку, третій – у дитячій лікарні.

«БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ВЛАДИ – ЦЕ ВБИВСТВО ЛЮДЕЙ»

Як зауважив народний депутат, Міністерство охорони здоров’я досі не придбало обіцяні 210 комп’ютерних томографів, адже довго «торгувалося, аби взяти більше відкатів; через це втратило пів року і через це помирають українці».

«Учора (розмова відбулася 14 жовтня, – ВН) знову померли 107 українців. Це ті українці, яким підтвердили наявність у них коронавірусу. Багато людей помирають від пневмоній, яким не зроблено тестів, тож вони не потрапляють у загальну статистику. Буде помирати ще більше, тому що кількість хворих зростає. Відповідно 15-30% – це тяжкі хворі, які потребують госпіталізації, дотацій кисню, а кисню немає. Ліжка, про які говорить МОЗ, – це профанація, тому що вони не обладнані киснем, тож не можуть рятувати життя. На жаль, все більше українців помиратимуть, усе більше українців заражатимуться коронавірусом, адже лабораторій немає, тести не робляться, люди вчасно не йдуть на самоізоляцію і заражають інших, не знаючи, що в них коронавірус. До того ж закуплені МОЗ тести китайського виробництва, які продаються нам, як українські, або зроблені десь в Україні в підвалі чи на коліні, не показують, що людина хвора. Останнім часом багато випадків, коли в людини пневмонія, вона втратила нюх, має температуру, тобто має всі ознаки ковіду, а тести негативні. Відповідно вона не отримує безкоштовне лікування від держави й не може звернутися в ковідні лікарні».

Як наголосив Ігор Палиця, сьогоднішня влада, зокрема МОЗ, Кабінет Міністрів, президент, нічого не робить: «Сьогодні МОЗ, Кабмін, президент не роблять висновків щодо тих чиновників, які провалили ситуацію… Через їхню бездіяльність помирають люди і ніхто нічого не робить. Тому бездіяльність МОЗ і Кабміну – це не просто крадіжка, це вбивство людей, яке має розслідуватися по відповідній статті Кримінального кодексу».

Саме тому народний депутат ініціює відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. «Я хресний його сина, ми – куми. Але для мене це не грає і не грало ніколи жодної ролі, якщо це стосується або роботи, або відповідальності, або, як у цьому випадку, збереження людських життів. Тому ми ініціювали (відставку міністра, – ВН), ми це робимо і ми цього доб’ємося. Чим швидше президент прибере його з посади і поставить фахівця, менеджера, який організує роботу і розпочне рятувати людські життя, тим швидше він зрозуміє, що може не потрапити в ситуацію, коли нестиме відповідальність разом із міністром охорони здоров’я за смерть українців… Чим швидше Зеленський знайде людину, яка почне справлятися з ситуацією, тим швидше ми розпочнемо боротися, аби захистити себе, зменшити навалу захворювань і смертей, яка вже не за горами», – наголосив політик.

«СКОРО ПОЛІТИКИ НЕ БУДЕ, БУДУТЬ ЛЮДСЬКІ НЕНАВИСТЬ, ЗЛІСТЬ І НЕРОЗУМІННЯ»

На його думку, посаду очільника Міністерства охорони здоров’я повинна обійняти відповідальна, чесна і порядна людина, сильний менеджер.

«На цих виборах (25 жовтня, – ВН) люди обиратимуть обласні ради, буде завершена реформа децентралізації. І все буде залежати від людей: чи вони хочуть сильну команду, яка захищатиме і рятуватиме їх, незалежно від того, хто губернатор чи прем’єр-міністр, чи вони знову оберуть тих, хто декілька років обіцяв, що житиметься краще, але нічого не відбувалося. Люди самі повинні обрати тих, хто їх захистить. Там, де іде наша команда «ЗА Майбутнє», де ідуть наші представники, якщо вони будуть очолювати обласні ради, я точно знаю, що вони робитимуть все для того, щоб рятувати людей. Тому що я це вмію і наша команда це вміє. Кого оберуть люди – це їхній вибір. Але сильний менеджер, навіть якщо в нього небагато повноважень, може захистити людей. Зараз я це бачу у Волинській області. Ми прийняли рішення, в нас є завдання, ми його виконуємо», – сказав нардеп.

Лідер політичної партії «ЗА Майбутнє» акцентував, що зараз команди Луцької міської ради та Волинської обласної ради набагато краще підготували наш регіон до наближення другої хвилі коронавірусу, ніж багаті Харків чи Одеса.

«Немає сьогодні президентської вертикалі на місцях. Немає голів обласних державних адміністрацій – це профани, які нічого не робили рік і нічого й не зроблять. Мене дуже дивує, що президент не збирає їх в одному залі, не дає їм наганяй і не міняє їх на тих, хто може робити свою справу. Вони боряться за політику, а скоро політики не буде. Будуть людські ненависть, злість, нерозуміння, чому з ними так чинить центральна влада. Тому часу в них дуже мало. І до кінця листопада в них цього часу немає», – зауважив Ігор Палиця.

«ЧЕРВОНІ І ПОМАРАНЧЕВІ ЗОНИ – ЦЕ ПОМИЛКА»

Він висловив переконання, що перехід на дистанційне навчання у школах чи канікули не зможуть призупинити поширення коронавірусної інфекції. До того ж влада не допомогла місцевим бюджетам підготуватися до віддаленого навчання.

«Не всі місцеві бюджети мають кошти на обладнання, санітайзери, лампи дезінфекції, обов’язкове щотижневе тестування вчителів, пропагування. Ви бачили хоча б один соціальний ролик на телебаченні про те, як потрібно діяти? Пів року пройшло! Ніхто не займався пропагандою того, як потрібно себе берегти, – розказав Ігор Палиця. – Що сьогодні означає онлайн-навчання? Діти 4-5 і старших класів удома ж сидіти не будуть. Вони будуть на вулицях, на спортивних майданчиках, спілкуватимуться між собою і додому приноситимуть ту заразу. Що будуть робити дітки 1-3 класів? Вони ж самі вдома не зможуть залишитися. Батьки змушені будуть зоставатися з ними, не зможуть піти на роботу, не зможуть заробляти гроші, аби прокормити сім’ю і їм ніхто не допоможе. Тому на сьогодні це неправильне рішення, так само, як рішення закривати міста в червоних зонах. Це нічого не дасть взагалі. Тільки пропаганда, штрафування керівників підприємств, які надають транспортні послуги, керівників ресторанів, торгових центрів, підприємств, де працюють люди, якщо там потрібно носити маски, щоби вони несли кримінальну відповідальність за порушення, аби люди на їхніх об’єктах дотримувалися соціальної дистанції чи маскового режиму».

За словами народного депутата, штрафування громадян нічого не принесе, адже «люди не будуть слухатися і платити штрафи», бо зараз українці не вірять владі.

Водночас політик підкреслив, що запровадження помаранчевих і червоних зон – це помилка. Насамперед уряд повинен був би збільшити кількість лабораторій, які проводять тестування на коронавірус, придбати комп’ютерні томографи, аби відразу моніторити стан легень пацієнтів, та виділити кошти на підключення кисню до ліжок у лікарнях.

«І ВООЗ, і інші держави говорять, що жорсткий карантин не має ніякого сенсу. А ми якраз хочемо його запровадити. Коли весь світ говорить, що препарат ремдесивір не лікує, всі відмовилися від нього, ми хочемо на 5 мільярдів закупити цей препарат. Що ми робимо? Я не знаю. Це – або тупість, або продумана ситуація, щоб побільше вкрасти, набити свої кишені – на війні, на боротьбі з епідемією».

На думку Ігоря Палиці, за пів року проваленого карантину, смерті українців і не використані за цільовим призначенням коронавірусні гроші ніхто, як завжди, не понесе відповідальності.

ПЕРЕЗАПУСК ВЛАДИ

Народний депутат звернув увагу, що зі зміною Петра Порошенка на Володимира Зеленського в країні нічого не змінилося, тільки зросли хабарі, зокрема правоохоронним органам.

«Я вважаю, що президенту давно потрібно було б розігнати уряд. Це уряд непрофесіоналів, який завалив економіку, завалив боротьбу з охороною здоров’я, і невідомо, що він завалить завтра. Монобільшість у Верховній Раді непрофесійна або вона не хоче професійно займатися справами, приймати закони, які врятують країну, або їй не дозволяє робити це Офіс президента. Чи треба перезапускати Верховну Раду? Так. Коли це робити, як це робити, має вирішувати президент, адже юридичних можливостей для цього в нього немає. Для цього потрібно, аби монобільшість перестала існувати. Можливо, з’явиться якась коаліції. Кажуть, що «Слуга народу» хоче робити коаліцію з ОПЗЖ. Давайте подивимося на те, чим це закінчиться», – сказав Ігор Палиця.

Він зауважив, що в країні – безліч тотожних структур, котрі отримують величезні кошти з державного бюджету.

«НАБУ, ДБР, САП, СБУ, поліція, прокуратура – всі ці органи мають десятки мільярдів загального бюджету і всі повинні боротися з одним. НАБУ має боротися з корупцією, ДБР має боротися з корупцією та злочинами в державних органах, прокуратура має вести всі ці справи, СБУ бореться з економікою і не дає компаніям, бізнесу працювати. Невідомо в якому статусі залишилася податкова поліція, її вже давно не мало б бути, але вона так само кошмарить бізнес, залишилася податкова, в якої сотні тисяч працівників, які також кошмарять бізнес. І це скрізь. І все більше грошей потрібно на ці правоохоронні органи. А скільки в нас судів: і господарський, і суд загальної юрисдикції, і адміністративний, і антикорупційний. Чому антикорупційний? Тому що в інших судах корупціонери, які не можуть прийняти правильні рішення. Так давайте їх розженемо і залишимо один суд. Для чого стільки людей живуть за державні кошти? Від їхньої роботи люди не отримують щастя, тому що в кожному з цих судів у них вимагають грошей, кожен правоохоронний орган приходить до їхнього бізнесу і вимагає грошей. Вони просто вбивають економіку країни і вбивають віру людей у майбутнє України. Це все, що роблять правоохоронні органи разом із судовими органами. Усе це потрібно перезавантажувати», – наголосив політик.

На його переконання, в оновлені органи повинні зайти чесні й порядні люди, які будуть знати, що передусім мають нести моральну відповідальність перед своїми сім’ями, близькими, друзями, батьками за роботу, яку мають виконувати.

«ЧИ ПОТРІБЕН КОМУСЬ, КРІМ НАС, МИР В УКРАЇНІ?»

Протягом п’яти років президентства Петра Порошенка Україна брала шалені кредити, були збільшені бюджети на війну, правоохоронні органи, при цьому мільярди розкрадалися і виводилися на закордонні рахунки. За словами Ігоря Палиці, вкрасти ці мільярди Порошенку, Гладковському та іншим дали можливість «закордонні друзі», які взамін попросили в них Україну.

«Вони сказали: ми дамо вам вкрасти, а ви взамін віддайте нам свої підприємства, дозвольте нам керувати вашими «Укрзалізницею» та «Нафтогазом» і купувати російський газ ви будете не на кордоні з Росією, де він на 40 доларів дешевший, а на кордоні з Словаччиною, реверсом через наші компанії. І таких прикладів дуже багато. Тому в наглядових радах «Укроборонпрому», «Нафтогазу», державних банків, «Укрзалізниці» сидять іноземці з зарплатами у 2000 доларів на добу, які дають можливість розграбовувати нашу країну. І це порівняно з тими мільярдами доларів, що вкрало керівництво країни (Порошенко і його банда), копійки. Тому все це потрібно дуже швидко припиняти».

Як наголосив Ігор Палиця, Україна має зараз два виклики: боротьбу з епідемією коронавірусу і війну на Донбасі. Тому, за його словами, президенту потрібно дуже швидко робити висновки і гнати геть усіх, хто не проявив себе, і притягувати до відповідальності тих, хто робить шкоду та краде.

Щодо спроб влади врегулювати ситуацію на Донбасі, народний депутат сказав: «Мінські домовленості, Нормандські зустрічі, припинення вогню, перемир’я… А про що вони там говорять, ми не знаємо. Тому я скрізь кажу: ми повинні припинити кулуарно спілкуватися на базі Мінських угод, потрібно винести дискусію у відкритий простір, адже не може бути ніяких секретів там, де йде мова про майбутнє України, її цілісність, тимчасово втрачені території Донецької та Луганської областей. Не хочете спілкуватися в Мінську? Є нейтральна територія на Донбасі, розбийте там палатки чи збудуйте тимчасові конструкції і там зустрічайтеся з ОБСЄ, представниками Росії, бойовиками. Це потрібно робити. Є Росія, є ми і потрібно сідати та домовлятися про те, яким чином ми виходитимемо з ситуації. Чи допоможе нам Нормандська зустріч? Я не вірю в це. Чи потрібен комусь, крім нас, мир в Україні? Я в це вже не вірю. Мир, цілісність і сильна Україна потрібні тільки нам. Тому треба вести прямі перемовини з Росією, люди повинні знати, що вимагає Росія, і на референдумі обрати варіант виходу з ситуації. І коли більшість українців підтримає якийсь із варіантів (або реінтеграція, або часткове замороження конфлікту, або створення окремих зон без виходу до кордонів усередині тимчасово окупованих територій тощо), тоді президент повинен покласти цей варіант Путіну на стіл і сказати: по-іншому не буде».

«НЕ БЮДЖЕТ РОЗВИТКУ, А БЮДЖЕТ ПРОЇДАННЯ»

Як розповів Ігор Палиця, «ЗА Майбутнє» у Верховній Раді не голосуватиме за бюджет-2021, адже навіть ВВП у проєкті бюджету розраховано неправильно.

«Проєкт бюджету не містить нічого, що б стимулювало внутрішнє виробництво, внутрішній ВВП. Цей бюджет зроблено на коліні незрозуміло яким фахівцем. Він неприйнятний навіть для першого читання. І якщо «Слуга народу» вважає, що Україна достойна такого бюджету, хай вона за нього й голосує. Ми за цей бюджет голосувати не будемо. Хай його переробляють, роблять україноорієнтованим і вже зараз закладають збільшення мінімальних заробітних плат вчителям і лікарям. Ми виступаємо за те, щоб мінімальна зарплатня лікаря і вчителя становила три прожиткових мінімуми», – зауважив він.

Та додав, що, окрім дефіциту у 300 мільярдів гривень, проєкт бюджету на майбутній рік містить 700 мільярдів гривень надходжень за рахунок запозичень, тобто цей бюджет «кожну українську сім’ю, кожного українця ще більше нагрузить боргами, які ми будемо віддавати потім». Як акцентував Ігор Палиця, бюджет-2021 – це не бюджет розвитку, а бюджет проїдання.

Проєкт бюджету на 2021 рік не містить теж субвенцій на соціально-економічний розвиток. «Я б виділив певну кількість грошей, розподілив би їх рівномірно між областями, залежно від кількості населення регіону та його площі. Щоб не Київ вирішував, що будувати в області, а обласні ради. Тоді не буде політичної корупції, а буде вирішення питань на місцях. Вони (очільники держави, – ВН) ж так не хочуть, вони хочуть ці гроші в ручному режимі розподіляти своїм депутатам зі «Слуги народу», які сьогодні їздять і розповідають, що потрібно голосувати за них, бо це їхній Кабінет міністрів, тож вони нібито зможуть вибити гроші, аби щось зробити. Вибити вони їх не зможуть, тому що вони навіть не розуміють, як потрібно оформляти документи. Але ця політична корупція сьогодні існує під час виборів, тому соцеконому в бюджеті немає».
Також народний депутатам акцентував, що потрібно, аби акциз за пальне надходив до бюджету громад: «Я за сильну децентралізацію, за те, щоб гроші залишалися в громаді, за те, щоб земля була в громаді, за те, щоб дозвіл на будівництво давали в громаді, а не в Києві. Тільки керівники держави не розуміють, що після того, як вони проведуть вибори, громади не матимуть грошей, аби вижити. Тому що вони забирають (у громад, – ВН) пайову участь, акциз на пальне, адже у Києві їм із цих грошей легше вкрасти, а якщо кошти залишаться в регіонах, вони не зможуть до них доступитися».

Тому Ігор Палиця наполегливо рекомендував громадам уже сьогодні думати, за кого голосувати і голосувати не за тих, хто розповідає казки, а за тих, хто їх захистить. Водночас спрогнозував, що наступний рік для новостворених громад буде дуже тяжким.

ВІЛЬНА ЕКОНОМІЧНА ЗОНА ДЛЯ ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Народний депутат наголосив, що насамперед інвестиції повинні давати робочі місця, додаткові ВВП та податки: «А вітряки, які продають нам електроенергію у три рази дорожче, ніж коштує наша атомна електроенергія, сонячні батареї, які продають нам електроенергію у три рази дорожче, – це викачування грошей з економіки України. Майкрософт, який збудує дата-центр на 5 осіб і братиме по два центи за кіловат електроенергії, коли ми в квартирах платимо по 8 центів, – це не інвестиція, а викачування грошей з України. Вільна економічна зона має бути не в Донецькій чи Луганській області, не в Київській чи Волинській, а в усій Україні. Понижувати податки потрібно в усій Україні. Треба забирати податок на прибуток і вводити податок на виведений капітал, забирати найкорупційніший податок ПДВ і вводити податок з продажу, як у США, його адмініструватимуть банки, тож можна буде порозганяти купу податківців, які сьогодні тільки вимагають гроші. Треба знизити податки на зарплату і ПДФО, зняти податки на ввезення обладнання в Україну, яке створює нові робочі місця, нові підприємства, нове ВВП. Це потрібно робити, це вільна економічна зона для всієї України. Треба теж дати по рукам правоохоронним органам, аби вони забули, як підходити до підприємців і перевіряти їхній бізнес. А те, що зараз пропонується, – це профанація».

За словами Ігоря Палиці, робота новоутвореної Держмитслужби також нічого не змінить. Натомість, аби побороти масову контрабанду на митницях, яка складає сьогодні 90%, достатньо обладнати пункти пропуску потужними сканерами, які б показували, який саме товар і скільки везуть вантажівки. Це, своєю чергою, дозволило б теж оптимізувати роботу митників.

«Контрабанда не відбувається без згоди поліції, прокуратури, СБУ та ДБР. Ніхто не може займатися контрабандою, якщо ці чотири органи не дали дозвіл на те, щоб схема працювала», – сказав нардеп.

«УКРАЇНУ ПОТРІБНО ОБ’ЄДНУВАТИ»

Єдиним шляхом до вирішення всіх проблем у країні Ігор Палиця називає об’єднання всіх українців, незалежно від місця проживання, національності, релігійних переконань чи мови спілкування.

«Нам не треба знімати президента, президент повинен працювати. Я його знав моральною і чесною людиною, сподіваюся, що він таким і залишився. Йому потрібно переоцінити оточення і команду, з якою він працює, і чим швидше, тим краще. Як працювати? Україну потрібно обов’язково об’єднувати, – впевнений політик. – У нашій команді «ЗА Майбутнє» – близько 30 тисяч депутатів у ради різних рівнів. Я проговорив із тисячами людей, я об’їхав усі області під час передвиборчої програми. У нас – представники різних партій, тому що людей, фахівців, чиновників змушували вступати в ці партії, погрожуючи втратою роботи. Тому коли хтось каже, що за партійними ознаками не можна брати людей у команду, – це дурниці. Людей потрібно набирати за моральними і професійними ознаками. Вони мають бути чесними і працювати заради економічно, політично, культурно сильної України. За такими принципами ми гуртували нашу команду. Я переконаний, що будуть помилки, будуть люди, які спробують взяти хабар або зробити якусь незаконну річ, але наша реакція буде дуже швидка, ніхто не буде задумуватися і ніхто мене не перепросить. Ми робитимемо аналіз помилок, виганятимемо цих людей, думатимемо над тим, як працювати далі».

Народний депутат зауважив, що партія «ЗА Майбутнє» іде на вибори в усіх без виключень областях України, та додав, що в сучасному мобільному світі приховати нічого не вдасться: «Якщо десь у якійсь ОТГ щось відбудеться, я дізнаюся в той же день, тому що хтось обов’язково напише або у фейсбук чи в ЗМІ вийде якийсь матеріал. Сьогодні приховати щось неможливо».

«Ми знаємо, що робити. Ми це довели на Волині, де відкриваються лікарні, відкрився перинатальний центр, робляться школи, садочки. На Волині всі знають, що Палиця, його команда не крадуть, не беруть хабарі. Так буде скрізь, де зайде команда «ЗА Майбутнє». У всіх областях ніхто не буде красти чи брати хабарі. Натомість будуть зводитися лікарні, школи, будуватимуться дороги, люди матимуть, куди звертатися і знатимуть, де можна отримати захист. Це ми обіцяємо. Але людям потрібно починати думати головою і серцем», – зазначив народний депутат.

Він упевнений, що Волинську область можна наводити іншим регіонам у приклад, адже на Волині розбудовують інфраструктуру, захищають бізнес, дбають за здоров’я людей, борються з правоохоронними органами, законно видобувають корисні копалини, зокрема бурштин.

«У майбутньому я хочу, щоб на чергових чи позачергових парламентських виборах партія «ЗА Майбутнє» отримала можливість брати участь у створенні Кабінету Міністрів і формуванні порядку денного сесій Верховної Ради, вимагати голосування за законопроєкти, які доведуть децентралізацію до кінця, понизять податки, дадуть можливість людям отримувати доходи від надр, бути захищеними від правоохоронних органів і побороти корупцію, щоб у країну пішли реальні інвестиції, реальні фінанси і банки почали видавати кредити під 1-1,5% на бізнес чи купівлю житла, фермерської техніки, придбання землі. Тому партія «ЗА Майбутнє», якій всього 4 місяці, виграє на цих місцевих виборах, отримає достойний результат і все робитиме для того, щоб показати людям свою роботу на місцях, аби нам повірили на парламентських виборах, підтримали нас, аби ми завершили децентралізацію і навели порядок у країні, в економіці, з корупцією, щоб Україна стала сильною, тому що ми хочемо захистити Україну. Ми за економічний прагматизм. Україна має бути сильною, а не стояти на колінах і просити чергового запозичення чи траншу. У нас все є для того, щоб ми самі себе захищали і самі собі допомагали», – акцентував Ігор Палиця.

Та закликав українців прийти на вибори, незалежно від того, кого вони хотіли б підтримати: «Ці вибори дуже важливі. Треба йти обов’язково. Від цього буде залежати те, як працюватиме ваш місцевий депутат в ОТГ, ваш депутат у міській, районній чи обласній раді, ваш мер чи голова ОТГ. Від цього буде залежати те, яким чином ви будете захищені хоча б на місці. Сьогодні непроста ситуація, епідемія тільки починає розростатися, багато хто буде боятися, переживати, аби не заразитися на виборчій дільниці, і це правильно. Тому потрібно підготуватися, взяти з собою маску, санітайзер або рукавички, прийти, уважно прочитати бюлетень, тому що він зроблений дуже важко, і проголосувати. Це ваш вибір, ви обираєте своє майбутнє, майбутнє свого села, ОТГ, міста, району, області, ви обираєте майбутнє України. Прийдіть і проголосуйте, незважаючи на погоду. Тільки захищайте себе і бережіть своє здоров’я. Ті, кого ви оберете, я переконаний, будуть працювати на вас і захищатимуть вас».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2020 14:35
При великому бажанні батьків учнів 1-3 класів можуть вчитися не дистанційно. В сільських школах також необов'язкове дистанційне навчання. Країни Європи вже поступово переходять на дистанційне навчання, США вчиться дистанційно ще з попередньої хвилі. Зимою наші школи завжди закривали на певний час на карантин, тому що при розповсюдженні інфекції це є дієвий захід і він спрацює і тепер, це дозволить бізнесу працювати. Можете видаляти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus