USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Понад 700 талановитих школярів Волині відпочили в «Артеці-Буковелі»

6 Липня 2016 10:52
Вишиванки, українські пісні та національні страви – у «Артеці-Буковелі» відбувся день патріотизму.

Завершилися уже дві червневі зміни дитячого відпочинку в спортивно-оздоровчому таборі «Артек-Буковель». Завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» цього року у Карпатах побувало 753 школярі, ще близько 250 дітей матимуть змогу відпочити у Буковелі восени. Це – юна еліта Волині, переможці численних олімпіад і конкурсів, розумники й розумниці із усіх районів, які зуміли проявити себе у навчанні, мистецьких, спортивних, дослідницьких напрямках. Та усе ж є ще одна особлива риса, яка об’єднує юних волинян – любов до свого краю.
Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Патріотичною лавиною можна назвати волинських школярів, які відпочивають в «Артеці-Буковелі». «Це моя Волинь!», – котиться карпатськими схилами, дивуючи гостей Буковеля і викликаючи хвилю гордості й захвату у земляків.

«Волинські діти для мене найкращі, тому що вони всі самі, своїми досягненнями, заробляють путівку у табір. Це – дуже розумні і дружні діти, – розповідає педагог-організатор дитячого табору «Артек-Буковель» Богдана Тудан. – У нас навіть є волинські кричалки. Коли ми йдемо, то всі чують, що це приїхала Волинь. Це дуже класно, з такими дітьми легко працювати.
У першій літній зміні табору запланували й особливий день українства і патріотизму. Дрес-код – вишиванки, пісні – лиш українською і навіть страви у їдальні – традиційні.

Усі 28 загонів табору «Артек-Буковель» готували спільний флешмоб – мальовано-вишиваний рушник. Імітуючи українську вишивку, діти намагалися презентувати
свій загін, колектив, вкласти свою частинку до спільної справи.
Загін, в якому перебував юний лучанин Михайло Кость, на своєму рушнику зобразив троянди, волошки і паву. «З давніх-давен на території Волині на рушниках вишивали троянди. Іншими словами – ружі. Вчені вважають, що ружі символізують сонце. Наші волиняни сприймають ружі як сонячну символіку, а також вогняну кров. Пава символізує розвиток та сімейне щастя, волошки – оновлення, красу і кохання!», – розповідає артеківець Михайло.

Кожна із таких робіт стала частинкою одного артеківсько-патріотичного рушника.

І нехай патріотичний день завершується та любов волинян до краю – невичерпна. Адже сьогоднішні школярі – це його майбутнє та інвестиція, про яку дбає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus