USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Понад 80% поранених і хворих українських військових після лікування повертаються на службу

13 Квітня 2023 11:53
Близько 82% поранених і хворих військових Сил оборони України після проходження лікування повертаються у стрій та продовжують воювати.

Про це розповів президент Національної академії медичних наук (НАМН) Віталій Цимбалюк, повідомляє Суспільне.

«НАМН України є розробником Воєнно-медичної доктрини України, в основу якої покладений ізраїльський принцип, відповідно до якого всі цивільні лікарні на період війни стають такими ж військовими шпиталями. Завдяки об’єднанню зусиль військової та цивільної охорони здоров’я, єдиному медичному простору, на сьогодні до 82% поранених і хворих військових повертаються у стрій», – заявив Цимбалюк.

За його словами, станом на квітень 2023 року смертність військових на етапі евакуації зменшилась до 1,35%, а 80% поранених упродовж так званої золотої години отримують належну допомогу.

Президент НАМН також додав, що зокрема медики Інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова та Інституту загальної та невідкладної хірургії імені Зайцева від початку повномасштабного вторгнення рф врятували 72 військовослужбовців з бойовою травмою серця та великих судин.

Загалом в Інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова пройшли лікування 537 військовослужбовців з патологією серця та магістральних судин.

Крім того, в Інституті очних хвороб і тканинної терапії імені Філатова врятували зір 524 військовослужбовцям, а лікарі Інституту отоларингології імені Коломійченка зберегли та відновили слух 901 українському військовому.

Наразі в Україні також запущено процес реформування військово-лікарських комісій.

30 січня очільник Мінцифри Михайло Федоров заявив, що міністерство планує реформувати процеси ВЛК, зокрема провести цифровізацію цих процедур.

На початку лютого заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що вже створено єдиний медичний простір цивільної та військової медицини, а також була розширена система військово-лікарських комісій.

За її словами, Міноборони спільно з МОЗ та Мінцифри відпрацьовують основні 5 напрямків удосконалення роботи ВЛК:

прискорення впровадження у військових закладах електронної медичної інформаційної системи (МІС);

запровадження електронних черг;

використання електронного документообігу у процесах ВЛК;

перегляд кількості комісій;

сервісне обслуговування у військових закладах ВЛК.

Нагадаємо, Кабмін розширив повноваження Територіальних центрів комплектування. Зокрема, відтепер військкомати мають законні права надсилати повістки українцям незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus