USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Понад 5 мільйонів гривень «відмила» волинська фірма

16 Квітня 2013 10:46
Ініціатори впровадження схеми «придбання – реалізація цінних паперів сумнівних акціонерних товариств» приховували справжній характер укладених угод та маскували процес перерозподілу капіталів в межах фінансово-промислової групи із метою несплати податків.

Про це інформують у секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

Як повідомили у відділі боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПС у Волинській області, схему викрили після докладного аналізу сумнівних фінансових операцій в межах однієї фінансово-промислової групи. Згодом, у ході фінансового розслідування особливостей здійснення господарських операцій ТОВ «П» встановили, що ця волинська фірма відображала у податковому обліку операції з придбання неліквідних пакетів акцій у кіпрської кампанії.

Придбані за неймовірно велику суму – понад 23 мільйони гривень, акції насправді нічого не вартували, оскільки їх номінальна ціна була у сотні разів меншою. Однак, для конкретної фінансово-промислової групи цінні папери, що були випущені акціонерними товариствами Києва та Дніпропетровська і за посередництвом нерезидента кіпрської юрисдикції дісталися у власність ТОВ «П», принесли останній неабиякий комерційний зиск. Не здійснюючи оплати за отримані акції, ТОВ «П» отримали можливість приховати доходи від оподаткування.

Як свідчать дані фінансового розслідування, вже того ж або наступного дня, неліквідні цінні папери продали іншому ТОВ за ті ж гроші і отримані кошти відразу ж перераховували ще одній фірмі в межах фінансово-промислової групи як повернення поворотної фінансової допомоги.

Фахівці відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПС у Волинській області вивчили обставини створення акціонерних товариств і встановили, що їх акції не забезпечили реальними активами. Окрім того, акціонерні товариства не отримували жодних доходів, більш того декларували збитки від операцій з векселями.

Водночас, досить сумнівний перехід прав власності на цінні папери цих АТ між резидентами та нерезидентами, перерахування коштів за штучно збільшеними в сотні разів цінами однозначно свідчать про вчинення сумнівних фінансових операцій та, зокрема, зменшення об’єкта оподаткування ТОВ «П».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus