USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Понаднормового вмісту важких металів на Шацьких озерах нема, – санстанція

2 Липня 2009 08:48
Матеріал, розміщений на «Волинських Новинах» змусив Волинську обласну державну адміністрацію звертатися до Державної санітарно-епідеміологічної служби у Волинській області. Про це 2 липня інформує репортер «Волинських Новин».
У листі заступника голови ОДА Святослава Кравчука йдеться: «Обласна державна адміністрація просить терміново підтвердити або спростувати інформацію розміщену на веб-сайті Волинські новини www.volynnews.com у статті «Шацькі озера забруднені важкими металами, – екологи» 18 червня 2009 року».
У відповіді за підписом головного державного санітарного лікаря Волинської області Наталії Янко йдеться, що «санітарно-епідеміологічна служба здійснює дослідження стану забруднення відкритих водойм у місцях проживання та відпочинку населення».
Виявилося, що «за результатами лабораторних досліджень води озер Світязь, Пісочне, Згорани Шацького району (території пляжів) на вміст важких металів (міді, цинку, свинцю, кадмію) перевищень граничнодопустимих концентрацій згідно Санітарних правил і норм ... впродовж останніх 10 років не встановлено.
Вода з Пулемецького озера не досліджувалася, оскільки на ньому відсутні місця водокористування і воно не розміщене межах населеного пункту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus