USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поозер’я та музеї: цьогоріч на Волині втілюють два нових міжнародних проекти

15 Вересня 2021 23:42
На співфінансування міжнародних проектів з обласного бюджету виділили 120 тисяч гривень. Про це йдеться у розпорядженні голови Волинської ОДА щодо внесення змін до показників обласного бюджету на 2021 рік.

Зокрема, передбачено провести перерозподіл 120 тисяч гривень на реалізацію Регіональної програми розвитку міжнародного і транскордонного співробітництва на 2018–2021 роки. Йдеться про два проекти: «Українсько-польське поозер'я – край легенд: відкрий та насолоджуйся незвіданим», «Музеї прикордоння – простір для інтеркультурного діалогу».

Перший проект охоплює гміну Влодава і Шацьку територіальну громаду, головний бенефіціар проєкту – Волинська обласна рада, бенефіціар – гміна Влодава. Завдяки тісній співпраці було розроблено спільний туристичний бренд Влодави та Шацька з оригінальним логотипом та гаслом «Пізнай магію озер!», який, сподіваються організатори проекту, стане впізнаваним та допоможе популяризувати волинські й польські озера.

Читати ще: Від Влодави до Замостя: волиняни переймали польський досвід промоції та ефективного брендування туристичного потенціалу краю

Також у межах міжнародного проекту «Українсько-польське Поозер’я – край легенд: відкрий та насолоджуйся незвіданим» вдалося провести спільний українсько-польський транскордонний фестиваль.

Читати ще: Фольклор, смаколики і трішки магії: у Польщі відбувся фестиваль «Таємниця озера».

Другий проект «Музеї прикордоння – простір для інтеркультурного діалогу» поки що не стартував. Волинський краєзнавчий музей у Луцьку та Регіональний музей у Стальовій Волі (Польща) планують налагодити інтенсивний міжкультурний діалог та підвищити свою привабливість для відвідувачів. Покращення доступності музеїв для людей з обмеженими можливостями є одним із ключових елементів проекту. Інші заходи включають створення веб-сайту, публікацію каталогу найкращих експонатів обох музеїв, зйомку промоційних фільмів та організацію тематичних виставок в Україні та Польщі. Тренінги та навчальні візити для музейного персоналу допоможуть покращити професійні навички працівників у сфері надання послуг різним категоріям відвідувачів та ефективної промоції своїх музеїв.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Колега Показати IP 16 Вересня 2021 11:56
Успіхів колегам в реалізації цікавих проектів та натхнення на нові проекти в найближчому майбутньому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus