USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Попались на гачок: працівники рибного господарства на Волині вимагали «данину» за вилов риби

28 Жовтня 2023 17:05
Двох працівників рибного господарства звинувачують у тому, що вони нібито брали гроші за безперешкодний вилов риби. За час слідства одного чоловіка звільнили, а іншого відсторонили від посади. Натомість підозрювані називають такі звинувачення надуманими. Через те, що вони під слідством, не можуть навіть влаштуватись на роботу, аби заробляти на прожиття.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

«Калаберди дає правою рукою згорнуті грошові кошти номіналом по 500 гривень кожна. Ришневський забирає їх правою рукою і кладе до правої кишені куртки», – зачитує прокурор Олександр Наумук те, що є в письмових матеріалах справи щодо вимагання неправомірної вигоди працівниками рибного господарства у рибалки.

Як стає зрозуміло з контексту, такий собі Калеберди одержав від правоохоронців дозвіл та мав гроші на так званий спеціальний слідчий експеримент. Слідчий експеримент полягав в тому, аби перевірити дійсні наміри заступника начальника рибного господарства Волині. Також Калеберди пішов із записувальною технікою на зустріч ще з одним представником господарства.
На цьому засіданні прокурор Олександр Наумук клопотав про продовження терміну відсторонення від посади заступника рибного господарства та продовження покладених на обвинувачених обов’язків. Щодо відсторонення захисники заперечували.

«Відповідно до вказаної довідки доходи дружини обвинуваченого складають в середньому 8,5 тисячі гривень. Обвинувачений вже протягом п’яти місяців відсторонений від посади, що унеможливлює отримання ним будь-яких доходів та засобів для елементарного існування», – звернувся до суду адвокат Артур Качан.

Своєю чергою, один з підсудних каже: через звинувачення в тому, чого він не робив, останніх пів року має неабиякі проблеми з фінансами. Вважає, що справу проти нього і його колеги спеціально відкрили заради показників для правоохоронної системи.

«Все звинувачення ґрунтується на тому, що якийсь Калеберда, якого я не бачив, з яким я не спілкувався та якого я не знаю… Зі слів Калеберди, він давав гроші з метою передачі Починку. В мене немає доходів, порушено мої конституційні права на працю. В мене двоє дітей, одна дитина студент, збирали гроші заплатити за навчання, а їх вилучили. Роботу я знайти не можу, бо перебуваю під слідством незрозуміло чому і за що, бо комусь треба зробити показник», – стверджує обвинувачений.

Як повідомляла раніше волинська обласна прокуратура, посадовців затримали 2 травня під час одержання чергової суми в 10 тисяч гривень. Тоді ж їм і повідомили про підзору.

А загалом, як пояснив прокурор, сума, про яку йдеться, – 15 тисяч. Від будь-яких коментарів щодо цієї справи один з обвинувачених навідріз відмовився. Судове ж засідання відклали. Мають ще дослідити відеодокази та допитати свідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus