USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Поради волинським бійцям, які отримали повістку в прокуратуру

22 Вересня 2015 12:17
Військова прокуратура зареєструвала по 51 ОМБР більше 1000 кримінальних проваджень. Що робити бійцеві чи його родичам, якщо вони отримали повістку в прокуратуру - про це розповідає волинський правозахисник Василь Нагорний в мережі.

"Багатьом з вас приходять і ще будуть приходити повістки про виклик до слідчого. Поки я не можу повністю зупинити запущений маховик несправедливості по 51 ОМБР, але працюю над цим. Питання не тільки в юриспруденції. Вже 100500 разів про це говорив, скажу ще раз. Якщо вас належним чином викликали в прокуратуру, не йдіть самі, проконсультуйтесь в адвоката, якому довіряєте!", - звертається до бійців, родичів військових адвокат.

Він наголошує: якщо пропонують укласти з прокурором угоду про визнання вини – звичайно ж рішення приймати вам. І, якщо ви були лише на полігонах і без будь-якої мотивації, безпричинно покинули частину, то можливо це для вас вихід. Але не поспішайте підписувати угоду, якщо:

- ви незаконно мобілізовані (тобто ви мали право на відстрочку відповідно до ст. 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»);

- ви отримали на сході поранення, захворювання, контузію;

- ви були в полоні;

- вчинити СЗЧ вас змусили неправомірні дії посадових осіб військової частини;

- ваш психологічний стан є незадовільним;

- у вас на рук є висновок ВЛК про непридатність до подальшої служби або висновок МСЕК про інвалідність;

- якщо вас змусили покинути частину, виключно важкі обставини у вашій родині, а на ваш рапорт про надання відпустки не відреагували;

- якщо ви потребували медичної допомоги і вам в частині не давали направлення на госпіталь;

- якщо вас призвали з захворюванням, яке перешкоджало службі тощо.

Цей перелік не є виключним, завжди порадьтесь з юристом!

"Зважайте, що попри мою критику, не всі у військовій прокуратурі - нелюди, зустрічаються і мамонти, які попри вказівки намагаються допомогти. Дуже важливо, щоб ваші рідні, коли їх допитують, як свідків (як правило це робить дільничний за дорученням прокуратури), відмовлялись від дачі показань на підставі ст. 63 Конституції України, зможете все розповісти в суді", - наголосив адвокат Нагорний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus