USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поранених «айдарівців» вивозили з-під куль старим «Москвичем»

15 Вересня 2014 22:00
Більшість смертей на полі бою настає через втрату крові. Тому дуже важливо доправити якнайшвидше поранених до медиків. Для цього бійцям і потрібні швидкі позашляховики та якісні кровоспинні препарати.

Про це розповіли учасники прес-конференції сьогодні, 15 вересня, які завершили автопробіг Німеччиною та Польщею.

Зокрема, активісти привезли запаси «ЦЕЛОКСу». Цей кровоспинний препарат - найкращий з-поміж аналогових. Так, принаймні, кажуть бійці, які побували на полі бою. Адже лише цей препарат забезпечує достатню медичну допомогу після поранень.

«Препарат – це хімічна речовина яка запікає рану. Всі інші аналоги надто сильно запікають, і додатково ще уражається відкрита рана. Якщо далі працюють лікарі – їм треба вирізати ту запечену тканину», - пояснює самооборонівець Сергій Чуріков.

«Айдарівці» не раз казали, що саме цей препарат, який, до слова, коштує до 50 євро за упаковку, перевірений у бою.

«Багато бійців гине саме від втрати крові. Тому й постає головне питання: як вивезти з поля бою поранених. Ось тому ми й купуємо джипи. До того ганяв старий «Москвич», під кулями, снарядами, не трасою - полями під’їжджав до поранених. Десь зупинився, десь застряг – людина може стекти кров’ю», - пояснив Сергій Чуріков.

До слова, сьогодні у Луцьку презентують джип, який за кошти, зібрані під час фестивалю «Бандерштат», підготували до "служби" в зоні АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus