USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Поранений солдат» у Луцьку – символ героїзму та біль утрати

22 Червня 2017 11:34
Вшановуючи жертв Другої світової війни у Луцьку відбулися пам’ятні заходи. Віддаючи шану полеглим у боротьбі з нацистами, волиняни проводять паралелі із сьогоденням, де українці вкотре боронять рідну землю від іноземних загарбників.

На меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулася громадська панахида за загиблими, спільну молитву провели духівники біля пам’ятного знаку «Пораненому солдату» 22 червня.

Звертаючись до присутніх священик Луцького Свято-Троїцького собору Олександр Безкоровайний закликав пам’ятати полеглих, адже саме їхніми жертвами Україна сьогодні має незалежність.

«Тоді не очікували, що хтось прийде грабувати і вбивати. Одні, нападаючи, вбивали та колонізували, а інші, відступаючи, катували, закопували живцем у землю. І все це відбувалося на нашій волинській землі, у Луцьку. Бачимо, що тепер ми знаходимо рештки полеглих, яких замордували «совєтські карателі». І дав Бог, що ми змогли виборити свою незалежність. Сьогодні ми теж маємо війну й повинні пам’ятати кожного полеглого в боротьбі за волю України, адже їхні жертви стануть фундаментом майбутньої могутності нашої держави», - наголосив духівник.
Ветеран Другої світової, полковник у відставці Михайло Єрлін, який на власні очі бачив нацистських загарбників під Ковелем, приймав жорстокий бій, каже, що вдалося ворога здолати саме завдяки дружності.

«Від усіх, хто воював зі мною під Ковелем, скажу, що сьогоднішній день – один із найстрашніших у світі. Багато людей померли, воюючи із загарбниками, вони віддали свої життя, тому ми повинні про них говорити як про живих і вічно пам’ятати цей подвиг. Також зауважу, що здобути перемогу ми змогли лише завдяки дружності, разом згуртувавшись та поважаючи один одного», - розповів Михайло Єрлін.
Зауважимо, що відповідно до розпорядження виконувача повноважень Луцького міського голови, секретаря міської ради Ігоря Поліщука у цей день обмежено проведення розважально-концертних заходів, звучання розважальної музики у закладах торгівлі та громадського харчування. Також на знак скорботи за загиблими у роки Другої світової війни на адміністративних приміщеннях міської ради та комунальних підприємств міста, державних підприємств, установ, організацій приспустили Державний Прапор України з чорною стрічкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пирожик Показати IP 22 Червня 2017 11:44
Поклав квіти радянському солдатові а не УПА це щось немислиме. І чому атошні проігнорували цей захід.
Сучасні Лучани до Пирожик Показати IP 23 Червня 2017 00:04
Пирожик Олександр Веніамінович мудра людина,цим жестом Він продемонстрував єдність духовного і світського. У його жесті підтердження слів священика Луцького Свято-Троїцького собору Олександра Безкоровайного, який "закликав пам’ятати полеглих, адже саме їхніми жертвами Україна сьогодні має незалежність". Олександру уважуха.
До сучасні Показати IP 26 Червня 2017 08:32
Зовсім недавно десь у 2012 році Пирожик і партія обклеїли Луцк лозунгом *зміна окупанта не перемога* можливо хтось забув чи йде вже підготовка до виборів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus