USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку вшанували тих, чиє життя забрала війна

8 Травня 2015 13:28
У День пам'яті та примирення лучани вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні бійців та схилили голови у хвилині мовчання перед тими, у кого страшна війна відібрала найцінніше – життя.

Так, панахида за загиблими у Другій світовій війні відбулась сьогодні, 8 травня, біля пам'ятного знаку «Поранений солдат» на меморіальному комплексі «Вічна Слава».
Цьогоріч охочих помолитися за упокій душ вбитих солдат та мирних мешканців зібралось багато, як ніколи.
Починаючи з 10 ранку, до луцького меморіалу не припиняла тягнутися вервечка людей із квітами. Одні приносили пишні букети, інші – бузок чи конвалію, зірвану на грядці.
Здебільшого представники молоді вдягнулися у національний одяг – вишиванку. У ветеранів на грудях виблискували бойові нагороди.
На заході можна було помітити різні категорії наслення: представники влади, школярі, студенти, небайдужі лучани.

Однак, об’єднувало їх одне – спільне бажання донести до небес щиру молитву за спокій душ тих, чиї очі більше ніколи не побачать сонця. Тож, цього разу заупокійну панахиду одночасно служили представники різних релігійних конфесій.
«Друга світова війна - ще одна національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси й часом вбивати інших українців. У цей день схиляємо голови у великій скорботі у пам'ять перед тими, хто загинув на фронтах, у партизанських загонах, на полі звитяги національного відродження та у підпіллі, у гітлерівських катівнях та таборах смерті», - саме такі слова сказав ведучий заходу під час свого звернення до присутніх.
Після цього запросив Митрополита Луцького та Волинського Михаїла, єпископа Йосафата, секретаря Волинської єпархії УПЦ, протоієрея Миколая Бондарука та інших чесних отців до спільної молитви.
Довідково:

День па́м'яті та прими́рення — пам'ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом). Відповідно до указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму». Символ цього дня – червоний мак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Лучанин Показати IP 8 Травня 2015 13:33
А московських попів не було? Для них то не день пам*яті. Вони день пабєди все святкують? Асвабадітєлі?
змі до Лучанин Показати IP 8 Травня 2015 13:42
Уважно шановний читач перегляьте статтю--УПЦ представля секретар єпархії УПЦ отець Микола....Тому не треба писати різні гадості й робити наклеп на священослужителів а між лучанами й волинянами сіяти неприязнь...Зараз ми всі маєм об'єднатись навколо миру, а не ворогувати.....
Лучанин до змі Показати IP 8 Травня 2015 13:57
тоді це все міняє, значить московські попи таки прислали клерка, щоб заткнути рота мені і мені подібним. А не краще, щоб ви зі своїми покровителями відкинули верховенство Москви і об*єдналися (як самі пишете про поєднання) з усіма українцями в єдиній помісній Київській церкві, що не підкоряється Москві та всім агресорам. Як можна молитися за здоров*я Кирила і його кліки, коли вони винні у нападі на наші землі і знищенні наших людей?
волинянка до Лучанин Показати IP 8 Травня 2015 14:16
Там були з усіх конфесій, а такі "коментатори" лише розбрат плодять!!!
Лучанин до волинянка Показати IP 8 Травня 2015 14:43
Розбрат - це коли молитися за здоров*я катів, які вбивають твоїх братів. Братерство - це справжнє об*єднання, а не показове, коли присилають клерка від цілої церкви. Братерство - це гуртування навколо спільного ворога. Бажаю вам миру і прошу не трактувати мій скромний допис як розпалювання ненависті. Просто як сигнал - до гуртування всіх українців. Путін і Кирило не мали б жодного шансу в Україні, якби всі ми були єдиними
ух до Лучанин Показати IP 8 Травня 2015 16:21
И если бы несколько миллионов украинцев не ошивалось в России. Т.о. вы утверждаете , что эти украинцы - предатели? Не слишком ли много? У вас слюна заразная, уважаемый!
Анонім до Лучанин Показати IP 8 Травня 2015 14:24
дідо то ти проснувся в обідній порі ??
пр Показати IP 8 Травня 2015 13:42
Не увидел ни одного ветерана
E.O.S. до пр Показати IP 8 Травня 2015 13:59
а ти що думаєш що вони Маклауди??? 70 років після війни пройшло, реально тільки діти війни є...справжніх ветеранів одиниці...
Ветеран до E.O.S. Показати IP 8 Травня 2015 19:09
Учасників бойових дій у Луцьку всього залишилося біля 110 чоловік. Одиниці з них ходячі. Читаючі ці строки, шануйте їх.
ветеран до пр Показати IP 8 Травня 2015 14:15
Лінзи протри!!!
Були до пр Показати IP 8 Травня 2015 22:45
там ветерани, наприклад, на фото №22 (рахувати від початку статті) Вадим Олексійович Кудь. Коли розпочалася Друга Світова йому було всього 17 років. І він добровольцем пішов воювати.
свідок Показати IP 8 Травня 2015 14:15
Так вони хочуть примирення, що не було жодного з ОУН-УПА!!! Про що можна казати - в них свої свята...
88 до свідок Показати IP 8 Травня 2015 14:26
у них все усно, які в дідо-лучанина...вони тільки на словах бла-бла про мир, обєднання , а на ділі- ніц
Анонім Показати IP 8 Травня 2015 14:36
день памяті - це 22 червня, коли гітлерівська германія напала на СССР.
Анонім Показати IP 8 Травня 2015 14:37
коментар було видалено
Невже Показати IP 8 Травня 2015 14:50
Гунчик без Галі?
Юра Показати IP 9 Травня 2015 11:40
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus