USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порядок виїзду за кордон для українців можуть змінити. Причина - мобілізація

30 Січня 2015 16:17
Президент України Петро Порошенко підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році, які має розглянути Кабмін. Про це повідомили у прес-службі глави держави, - інформує ТСН.

Зокрема, згідно з указом, уряд має опрацювати питання законодавчого врегулювання порядку виїзду за кордон громадян України, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Водночас Кабмін має розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Зокрема, мають унормувати питання звільнення з військової служби під час мобілізації (в особливий період) військовослужбовців для здійснення ротації, а також питання про соцзахист та психологічну реабілітацію осіб, які постраждали під час бойових дій на Донбасі.

До того ж Генштаб ЗС України має невідкладно вжити заходи щодо укомплектування військкоматів службовцями з відповідним рівнем підготовки (наприклад, з питань мобілізації), зокрема, додатково залучити офіцерів запасу.

МОЗу доручили удосконалити процедуру проходження медогляду військових під час мобілізації, передбачивши механізм унеможливлення безпідставного надання відстрочки від призову за станом здоров'я, а також забезпечити соціально-психологічну реабілітацію учасників АТО.

Також Порошенко зобов'язав СБУ, ГПУ та Міноборони вжити заходи для недопущення порушень українських законів та проявів корупції у військкоматах.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Генеральне консульство Польщі в Луцьку не видає візи українцям призовного віку. Чоловіки скаржаться на повернення документів.

Водночас, Державна прикордонна служба України повідомляє, що інформація, яка поширюється у засобах масової інформації про перевірку прикордонниками у громадян України чоловічої статі призивного віку під час перетину державного кордону довідок з військкоматів, не відповідає дійсності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus