USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порносайти позначатимуть, як "зону ризику"

20 Березня 2011 14:44
ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), організація, що займається розподілом інтернет-адрес, дала згоду на створення «району червоних ліхтарів» в інтернеті – домену першого рівня .ххх, повідомляє The New York Times.

Про це інформує "Телекритика" .
За впровадження цього домену протягом семи років боролась американська компанія ICM Registry, яка претендує на його адміністрування. 2007 року ICANN відмовила, одначе компанія подала апеляцію і зуміла переконати регулятора - позитивне рішення було ухвалене дев’ятьма голосами «за» проти трьох «проти».

Одначе не всіх гравців порноринку втішила ця новина – деякі з них прогнозують, що таким чином владі буде легше контролювати та блокувати доступ до онлайн-ресурсів секс-індустрії, обмежуючи таким чином свободу інтернету. Вони також побоюються хвилі кіберсквотингу (захоплення доменних імен з метою подальшого перепродажу), аби запобігти якій, відомим ресурсам доведеться негайно реєструвати домени в зоні .ххх.

Дайана Дюк, представник індустріальної асоціації порнографічних компаній Free Speech Coalition («Коаліція свободи слова» - чи не знакова для України назва? :) ), заявила, що понад тисяча членів асоціації, серед яких такі відомі порномедіа, як Hustler чи Adam&Eve, далі використовуватимуть свої нинішні адреси.

Окрім порнографів, проти .ххх виступили деякі релігійні організації, які вбачають у запровадженні нового домену першого рівня передумови для подальшого поширення порнографії в інтернеті.

В ICM Registry обіцяють створити у зоні .ххх порносвіт, цивілізованіший і безпечніший за нинішні невпорядкований порносегмент інтернету. Зокрема, всі сайти будуть щодня скануватись на предмет вірусів, а також використовувати єдину систему віртуальних платежів, безпечну для споживачів. У компанії повідомили, що десятки тисяч компаній уже попередньо зарезервували близько 200 тисяч адрес у зоні .ххх, за кожну з яких доведеться платити по 60 американських доларів на рік. В ICANN уважають, що протести з боку індустрії продиктовані прагненням на ринок порносайтів нових учасників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus