USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Порошенко наказав Кабміну врегулювати ситуацію з авто на іноземній реєстрації

31 Травня 2017 23:37
Президент України Петро Порошенко в своєму указі №146 \ 2017 "Про заходи у зв'язку з введенням Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України" доручив Кабінету Міністрів України в терміновому порядку врегулювати ситуацію, яка склалася через невиконання вимог митного законодавства при використанні в Україні транспортних коштів, зареєстрованих в інших державах.

Крім того, в указі Кабінету Міністрів наказано відкоригувати законодавство, яким регулюється тимчасове ввезення транспортних засобів на митну територію України, а також їх транзит територією України, відповідно до норм Європейського Союзу і міжнародних договорів, пише AUTO-Consulting.

За таким формулюваннями простежується одне: "Питання з масовим ввезенням і перебуванням автомобілів іноземної реєстрації в Україні будуть вирішувати в терміновому порядку". Судячи з фрази "через невиконання вимог митного законодавства при використанні в Україні транспортних засобів", законодавство планують посилити. А як - дізнаємося, коли відповідний законопроект подасть Кабмін.

У той же час тотальної заборони перебування в Україні авто іноземної реєстрації явно не буде. Про це говорить фраза: "відповідно до норм Європейського Союзу і міжнародних договорів". Тобто право у іноземців їхати в Україну на своїх авто, явно не відберуть. Стамбульську Конвенцію порушувати також не планують.

Як повідомлялося раніше, Порошенко заявляв, що схеми безмитного ввозу автомобілів та пересування ними по Україні на іноземній реєстрації будуть ліквідовувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Олекса Показати IP 1 Червня 2017 07:19
Давно пора заборонити ці автомобілі.
Вуазя до Олекса Показати IP 1 Червня 2017 08:24
Можу продати тобі свого жигуля! ))
Лучанин Показати IP 1 Червня 2017 08:37
Цілком підтримую
До олекса Показати IP 1 Червня 2017 08:37
Тебе потрібно заборонити, або "вивести " як глиста з д**и !
ів Показати IP 1 Червня 2017 08:48
Жаба давить що українці їздять на машинах з закордону, люди й так крутяться як можуть ... багато виїжджає на заробітки Польша, Чехія,... фактично ввозять в україну дол і євро ... країна з своєю корупцією душить людей, вони всеодно знаходять заробітки не в своїй країні ... тут витрачають зароблені гроші ... а це як некрути ПДВ на товарах і послугах які йдуть в бюджет ... так ні, їх ще треба давити мега тарифами на енергоносії і тд, за розмитнення авто здирають ... гарненько це обгрунтовують що це так повинно бути ... Для чого багато говорити ... порівняйте вартість авто в польші, литві і чехії в питомому показнику до їх зароблених коштів і в україні аналогічно зробіть порівняння ... погано що в нашого люду ота "жаба" яка давить що хтось своєю працею заробив
34 Показати IP 1 Червня 2017 09:03
Супер, давно пора іх заборонити
Наталія Показати IP 1 Червня 2017 09:44
Треба заборонити писати людям всяку фігню, а не машини. Що ви вцепилися до тих машин? Чи вони за ваші гроші куплені, чи вони стоять на вашому подвір'ї?! Ото українська порода, якби могли то згризли б один одного. І сам не гам і комусь недам. Працює система, якщо в мене нема машини на поляках то нехай і інші не їздять. Да...жаба погана тваринка, сидить і так душить з сесередини, так душить...Та схаменіться ви. В мене нема ніякої машини, але мені до машин на поляках всеодно, їздять люди то хай їздять. Ато начинають тут, заборонити...аж гидко слухати.
Луцьк Показати IP 1 Червня 2017 09:45
Вище написані коменти - маразм шизофреників. Переплачувати гроші за укр номери? Золоті дороги? Ви хворі на весь череп! Хоча все це написано людьми, які крім тролейбусів нічого не бачать. 100 % підтримую протест автомобілістів на іноз. реєстрації. Єдине що необхідно вдосконалити це реєстри, де фіксувалось б хто керує авто в Україні, щоб не було факту "втечі" без авто.
Коп Показати IP 1 Червня 2017 10:01
Повністю погоджуюсь з "гарантом". Потрібно зробити "людську" розтаможку і негайно заборонити ввіз авто на PL,LT номерах!!!
андрій до Коп Показати IP 1 Червня 2017 11:26
ну тоді іди зроби гаранту м*нет раз так закоханий у нього
Андрій Показати IP 1 Червня 2017 10:05
Ніхто не дивиться в корінь проблеми. Тут ключове - чому вони так їздять? Скільки з тих хто їздить на інозем. авто може дозволити собі нове авто.
Андрій Павлюк Показати IP 1 Червня 2017 10:08
розмитнення повинно бути як у Європі.
555 до Андрій Павлюк Показати IP 1 Червня 2017 11:31
Чого ви домахались до розмитнення як в Європі?? Якщо в нас зроблять європейське розмитнення і європейські податки на авто (страховка, ТЗ, екологія), то думаю швидко і мовчки пересядете на велосипеди. Не пишіть дурниць. Всього на всього потрібно забрати акциз і заборонити ввозити авто старше 15 років (чисто в цілях екології).
Роман Показати IP 1 Червня 2017 10:21
Людям на жигулях жаба душить за євробляхи
Осип Показати IP 1 Червня 2017 14:58
Нарешті!! Нарешті визнали, що вони порушують закон. Візміться за митницю. Вони з кожної тачки 100 - 200 доларів мають. Тому і плюють на закон.
Віталій Показати IP 1 Червня 2017 15:02
Давно пора зробити таку розтаможку як в Європі ,тоді все б само врегулювала + надходження до бютжету
Анонім Показати IP 1 Червня 2017 20:06
давно пора заборонити їздити на іноземних номерах
Лучанин Показати IP 1 Червня 2017 21:43
Хай порох краще з АТО розбирається , а не з авто на іноземних номерах . Він пі. . . . ар обіцяв перед виборами, що за паро днів розбиреться з ситуацією на сході . Х... ою займається . Нехай краще за вирубку лісу подумає на всій західній Україні і корупцію на митницях . Ато закінчить ще гірше Януковича . Тримайтеся браття .
їван до Лучанин Показати IP 2 Червня 2017 16:20
А хто тобі сказав, що Янукович уже закінчив? У цього чоловіка ще всё хороше попереду.
Олег Показати IP 1 Червня 2017 23:35
10 максимум 15% можна назвати авто остальне гнилякi та забруднюючi смердючi корчi
Таврія Показати IP 2 Червня 2017 08:55
Патріоти не хочуть плати податки . А хочуть їздити по українських дорогах ,сплачуючи податок за бугор . Молодці так тримати .
Роман Показати IP 2 Червня 2017 18:45
Патріоти хочуть платити, але адекватну ціну і щоб бачити куди ці гроші йдуть
Ваня Показати IP 6 Червня 2017 15:05
Авто на іноземні регістрації заборонити а транзитний збір ірозтаможку зняти щоб люди законно їздили на українські регістрації
Роман Показати IP 21 Серпня 2017 09:20
Як заборонить то люди його на хресті повішать най спочатку з роблять дороги знімлять розтаможку а її не знімлять бо красти не буде з чого, тоді перестанем їздити на іноземцях ім красти мож а ми що рижі ? дати їм ланоси най їздять а то на лексусах мерсах і тд

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus