USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко отримав письмовий дозвіл Путіна на рекламу, або ж порушив закон

9 Квітня 2019 14:31
Штаб кандидата в президенти Петра Порошенка випустив агітаційні матеріали, зокрема – білборди, на яких він зображений разом з президентом Росії Володимиром Путіним. Тим часом, у Луцьку роздають агітаційні газети із з подібним зображенням гаранта і президента країни-агресора.

Зокрема, як повідомляє журналістка Ольга Волкова на сторінці в Facebook, білборди розміщені в Харкові.

До слова, українське законодавство забороняє використовувати у рекламі зображення людей без їхньої письмової згоди, а у передвиборчій агітації – людей, які не є громадянами України, пише УНІАН.

На агітаційних плакатах розміщено фото Порошенка тет-а-тет з Путіним і гасло – «21 квітня. Вирішальний вибір». «Автори реклами «Думай» – подумали й вирішили... Харків, вул.Полтавський шлях», – прокоментувала Волкова.

Відомо, що такі білборди є у Києві та Дніпрі, додає видання Вголос. Агітатори також роздають партійну газету Порошенка із аналогічним зображенням. Зокрема, агітки розповсюджують в обласному центрі Волині.



Зазначимо, що згідно з чинним законодавством, агітаційні матеріали повинні містити інформацію про замовника, тираж, назву компанії, яка виконала замовлення тощо. На білбордах Порошенка вказано, що замовником виступає «кандидат на пост президента України Порошенко П.О.».

Білборди випущені тиражем 2104 примірники, а також зазначається, що «особа відповідальна за випуск – Южаніна Н.П.» (Ніна Петрівна Южаніна є народним депутатом від партії «Блок Петра Порошенка» – УНІАН.).
Довідково. Відповідно до статті 8 Закону України Про рекламу, «у рекламі забороняється вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім’я без письмової згоди цієї особи». Стаття 64 також вводить обмеження безпосередньо щодо ведення передвиборчої агітації. Зокрема, вона забороняє участь у передвиборчій агітації «особам, які не є громадянами України».

Нагадаємо, 7 квітня Центральна виборча комісія встановила офіційні результати першого туру виборів президента України. За актора Володимира Зеленського проголосували 30,24% виборців, за чинного главу держави Петра Порошенка – 15,95% виборців. Також ЦВК прийняла постанову про проведення повторного голосування з виборів президента, а також затвердила форму і текст бюлетеня для повторного голосування, яке призначено на 21 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 9 Квітня 2019 14:58
А народ то причом? Ідіть собі в ліс на дуель!!! А Зеленський хай веде краіну вперед!!!
Луч Показати IP 9 Квітня 2019 15:39
Та хай хоч чорта навпроти розмістить у нього нема шансів, народ не такий дурний , як він вважає !!! Пєтя іди з Богом в історію!
Ау до Луч Показати IP 9 Квітня 2019 22:26
Народ не такий дурний? Ха-ха, розсмішив. Більше половини людей наркомани, алкаші та раби. Якби народ був розумний були б на рівні Польщі по ВВП. А так, Луч, народ хворий та немічний. Я здивований, що Ви так легко визначились з кандидатом..... Чи пора до Пуйла на коліна ставати?
Луч до Ау Показати IP 10 Квітня 2019 07:41
Гординя дуже великий гріх
123 Показати IP 9 Квітня 2019 15:45
"...вона забороняє участь у передвиборчій агітації «особам, які не є громадянами України»." А Путін і не бере участь в агітації як особа. І Якщо йому не подобається те що він на білборді Петра, - нехай подає до суду!
777 до 123 Показати IP 10 Квітня 2019 12:28
До какого суду? Вы реально думаете. что Володю это волнует? Расстрою, нет не волнует, а особенно шоколадный.
Упс! Показати IP 9 Квітня 2019 16:53
Останню клепку втрачає від щему в печінці ,бо нормальним громадянам ОСТОГИД своєю брехнею й мародерством.
ще не зовсім свідоми Показати IP 9 Квітня 2019 18:39
Головний свинорил на грунті систематичного вживання геть з "котушок з'їхав"
патріот Показати IP 9 Квітня 2019 19:12
Цим гарант лише топить свій і так некчемний рейтинг! А що ж він вчора у ефірі "співав"? Вірити йому не можна! А уявляєте, що буде під час виборів робитись? Цього не можна допустити!
95 Показати IP 9 Квітня 2019 23:26
Реально 95 квартал набрид... А що поробиш як скоро його будуть крутити "всі" телеканали...
123 до 95 Показати IP 10 Квітня 2019 08:22
Обов'язково йти на вибори і обтрати вірний курс!
Антонина Показати IP 10 Квітня 2019 09:44
На агітаційних плакатах розміщено фото Порошенка тет-а-тет з Путіним і гасло – «21 квітня. Вирішальний вибір». «Автори реклами «Думай» – подумали й вирішили... Харків, вул.Полтавський шлях», – прокоментувала Волкова. Чушь, нет в Харькове такого плаката на ул. Полтавский шлях - каждый день там езжу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus