USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дикий самостріл: прихильники Порошенка шоковані рекламою з Путіним

9 Квітня 2019 19:19
У соцмережах активно обговорюють нову політичну рекламу від штабу Петра Порошенка, в якій на плакатах кандидата в президенти Володимира Зеленського прирівняли до президента РФ Володимиру Путіна.

У групах прихильників чинного президента України в Теlegram-каналі «Харків за ПП» обурилися білбордами, що сьогодні з’явилися в місті. Деякі користувачі були впевнені, що плакати Порошенка з Путіним використовуються противниками президента України.

Тому так звані «порохоботи» звернулися в штаб Порошенка за роз’ясненнями.

Так, Ольга Сімсон написала раднику президента Юрію Бірюкову з проханням прокоментувати політичну рекламу. «Юрій, добрий день! Хто може підказати телефон штабу Порошенко в Харкові. Я з приводу цих плакатів, які активно використовуються проти Президента після його вчорашнього виступу на ICTV», – написала жінка.


«... Просто коли президент говорить одне, а на наступний день вішають ці білборди, то не знати чим крити! Ну це чисто пропаганда, причому дуже плоска, яка не сприймається виборцями Зе, що вагаються», – намагається розібратися Сімсон в тому, як тепер вирішити непорозуміння.

У групі намагаються злагодженими діями розробити методичку відповідей на всі негативні випади з боку опонентів зі «знахабнілої команди», як тут називають прихильників кандидата Володимира Зеленського.


Втім, деякі порохоботи запропонували виправдовувати такого виду рекламу свого кандидата. «Банер просто ставить перед вибором: вибираєте людину, яка бореться проти Путіна або за людину, яка може зламатися/здатися Путіну», – спробували розшифрувати в групі складний смисловий зміст плакатів Порошенка.


Владислав Недодаєв також погоджується з колегами, що білборди з Путіним були «досить дурним і необдуманим кроком». «Важко повірити в те, що це замовляв штаб ПП. Але інформації про це, на жаль, не маю поки що», – пише він.

«Я просто сподівалася, що це банери не Пороха, а чиста підстава», – натякає Сімсон на чорний PR.


У групі «порохоботів» обмінюються першою реакцією, яка з’являється в соцмережах. Висновки Дениса Вишневського тут знаходять досить логічними. Чоловік зрозумів посил Банкової так, що «третина тих, хто голосував за Зеленського – агенти Кремля, сепари, 5-а колона Кремля».

«Чого і слід було очікувати», – коментує Сімсон з веселим смайликом негативний відгук користувача Facebook. Зауважимо, що скрін містить зображення газети з усе тим же зображенням Порошенка і Путіна в профіль.


Втім, пізніше серед порохоботів радість швидко змінюється гнівом. Сімсон доводиться вже своїм, «порошенківським», пояснювати, що рекламу, швидше за все, схвалили політтехнологи президента.


Щоб якось залагодити явну помилку штабу Порошенка «порохоботи» продовжили діяти за улюбленою схемою «путінських технологій», «Зеленський = агент Кремля», «скасування санкцій» і «втраченої України», завзято перераховуючи зірок російського бомонду, які підтримали кандидатуру Володимира Зеленського.

«Якось так», – Ольга Сімсон демонструє іншим «порохоботам» зроблений на швидку руку пост, що відбілює Петра Порошенка.


«Панове, поточний хід кампанії очевидно йде в ключі» Порох або Путін", не лише бордами, а й в тв-рекламі. Хто там розумний такий і хто вирішив так продовжувати кампанію – невідомом. Що це дасть – побачимо 21 квітня. Нам своє робити «, – пише Андрій Заєць, натякаючи на те, що голосувати буде за кандидата, якому симпатизував до появи незрозумілої йому політичної реклами.
Дикий самостріл

Українська журналістка Катерина Золоторьова, яка раніше відкрито підтримувала чинного главу держави, назвала політичну рекламу Порошенка з Путіним «диким самострілом».

«Черговий феноменальний прокол штабу Порошенка. Ні, навіть не так – просто епічний і лютий мега про@б. Поки не побачила замовника і не почула вчорашні вибачення Порошенка в ефірі Свободи слова на ICTV за протиставлення з Путіним, була абсолютно впевнена, що це або фейк, або підстава. Але немає такого дна, якого не могли б пробити президентські технологи і піарники», – написала вона.

Золоторьова також зазначає, що риторика «диктатури Путіна» просочилася в телеефіри.

«Вони ще й в телек це засунули! Тільки що на власні очі (вони тепер кровоточать) і вуха (вони тепер згорнулися в трубочку) я побачила новий ролик Порошенка: 21 квітня обирай: скасований безвіз або відкрита Європа, диктатура Путіна або Євросоюз...

А Ви, Петро Олексійович, Ви ж особисто даєте остаточне добро зараз на всі подібні речі. Ви усвідомлюєте, що це дикий самостріл? Навіть якщо відкинути всі нюанси з законами, залишається головне: ганебна маніпуляція в стилі самого Путіна. Зараз хтось

додасть між вами дзеркало, знак рівності або ще що – і вуаля! – гол забитий у власні ворота. Втім, вже і без дзеркала все очевидно. Рівень роботи звичайно такий, що Вам би вже їм руки починати рубати, чи що. Ну хоча б цим», – з деяким жалем пише Золоторьова про помилки штабу Петра Порошенка.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОРОШЕНКО ОТРИМАВ ПИСЬМОВИЙ ДОЗВІЛ ПУТІНА НА РЕКЛАМУ, АБО Ж ПОРУШИВ ЗАКОН

Раніше учасник першого туру президентських виборів в Україні Анатолій Гриценко заявив, що білбордами з Путіним діючий глава країни Петро Порошенко розколює Україну навпіл. «Також це пряме і безпідставне звинувачення та зневага на адресу 85% людей, які в першому турі віддали голоси за інших кандидатів», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Тим часом засновник громадської дослідницької платформи Quantum Future Lab Денис Семенов зазначив, що зображення Володимира Путіна на агітаційних матеріалах штабу Порошенка є порушенням законодавства України. «Згідно зі ст. 8 закону про рекламу зображення людини в газеті не може з’явитися без письмової згоди цієї людини. Отже, громадянин РФ Путін В.В. повинен був дати згоду на розміщення своєї фотографії. Крім того, є вимога Закону України «Про вибори президента Україна», який забороняє (ст. 64) агітацію за кандидата іноземними громадянами. Цілком можливо, порушення тут немає і громадянину РФ Путіну В.В. якимось чином вже надано українське громадянство? Я вже не кажу про те, що це введення виборця в оману ие з приводу того, хто є кандидатами в президенти, які вийшли до другого туру», – написав Денис Семенов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 9 Квітня 2019 20:21
ломка у свидомитов от Володи.
Реаліст Показати IP 9 Квітня 2019 21:09
Я не хочу вибирати людину, яка *бореться проти Путіна*. Він мені ніхто, і звати його ніяк. Я хочу вибрати людину, яка забезпечить порядок і добробут в країні. Мене турбує доля моїх дітей, а не доля Путіна.
Яша Показати IP 9 Квітня 2019 23:42
Брудні техшології. І причому тут Путін?
Яша Показати IP 9 Квітня 2019 23:43
Технології брудні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus