USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Порошенко підпише зміни до е-декларування, проти яких виступає ЄС

27 Березня 2017 19:29
В Адміністрації Президента України запропонували підписати зміни до закону "Про протидію корупції" з обов'язковим поданням електронних декларацій членами неурядових організацій (НУО), вилучивши з нього контрагентів і підрядників.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці у Facebook, передає Європейська правда.

"Офіс глави держави висунув компромісну, як їм здається, концепцію: підписати закон про протидію корупції з правками про обов'язкове декларування громадських організацій, виключивши з нього...контрагентів і підрядників НУО", - написав Найєм.

Президент Петро Порошенко сьогодні зустрівся в Адміністрації Президента з представниками громадських організацій.

Після цієї зустрічі глава правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що Порошенко має намір підписати закон, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми вітаємо бажання президента щось змінити, однак зараз закон існує і, за словами президента, він його підпише", - сказав він.

Виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин додав, що президент не може накласти вето на цей закон, оскільки завдяки цим змінам військовослужбовці в зоні АТО звільняються від електронного декларування.

Разом з тим, Порошенко запропонував створити робочу групу, яка напрацює правки до нього, і відповідні пропозиції президент готовий внести до парламенту як невідкладні.

"Глава держави наголосив на важливості підписання цього закону через необхідність врахування інтересів сотень тисяч військовослужбовців, які зараз захищають Україну від російської агресії", - повідомили в АП після зустрічі.

Нагадаємо, Брюссель заявив про неприпустимість норми, за якою антикорупційні активісти та їх контрагенти мають подавати е-декларації.

Раніше з протестами щодо схваленого Києвом законодавства публічно виступили представники Великої Британії, США та Канади.

Як повідомляла "Європейська правда", зміни до е-декларування були ухвалені ВР, незважаючи на те, що вони раніше вже викликали обурення ЄС.

Одна з підстав для критики – те, що ці зміни суттєво ускладнюють роботу антикорупційних активістів, примушуючи інші організації відмовлятися від співпраці з ними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Колишній Показати IP 27 Березня 2017 22:19
Закону "Про протидію корупції" не існує!!! Як можна до нього вносити зміни?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus