USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

«Порошенко створював проблеми для розслідування справ Майдану», – Горбатюк

16 Квітня 2019 22:23
Начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк вважає, що президент Петро Порошенко «створював проблеми» під час розслідувань справ Майдану.

Про це він заявив у коментарі LB.ua, коментуючи слова Порошенка про неефективне розслідування.

«Що я можу відповіли президентові на такі звинувачення? Насправді всі роки, починаючи з 2015-го, звітуючи про роботу, я постійно заявляв про проблеми, які супроводжують розслідування. У тому числі говорив про відповідальність або неприйняття того ж президента. Якби було бажання допомагати – то за цей час можна було приєднатися (до розслідування, – ред.). А згадувати нібито винних під час передвиборної гонки – нічого спільного з бажанням допомагати. Це просто бажання знайти якихось «крайніх», не озвучуючи при цьому проблем», – сказав Горбатюк.

Він також підкреслив, що президент «повинен розуміти проблеми і перешкоди в розслідуванні».

«Найбільша проблема стосується судового розгляду, де в нас величезна кількість обвинувальних актів, які розглядають у судах роками, але вони не мають свого завершення. Якраз тут – відповідальність керівництва держави, оскільки всі п’ять років його каденції чи не половину судів не укомплектовано або не продовжено термін каденції суддів, що, відповідно, збільшує навантаження на суди і унеможливлює розгляд справ у стислі терміни», – сказав Горбатюк.

«Друга проблема – це діяльність Вищої ради правосуддя, куди ми неодноразово писали скарги на затягування розгляду і порушення законодавства суддями. Але на практиці жодної реакції з їхнього боку. А в раді також представники президента. Третя проблема – це законодавче забезпечення процесу. Це прийняття змін до законодавства протягом п’яти років, які шкодили розслідуванню і створювали підстави для знищення самих справ виключно з процедурних моментів. Це і так звана «поправка Лозового», втрата повноважень слідчими, які розслідують майданівські справи. Але президент ці закони підписував. Тож президент особисто створював проблеми для розслідування справ Майдану», – додав він.

При цьому Горбатюк запевнив, що «робота в нас ніколи не зупинялася, незважаючи на всі ті проблеми, які нам створювали».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль Показати IP 16 Квітня 2019 23:07
Ось воно як!
Я Показати IP 17 Квітня 2019 06:28
Горбатюк як з неба впав.. щоб пепо сам на себе і своє кодло дозволив розслідувати..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus