USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Порошенко заявив, що не знав про корупційні схеми в Укроборонпромі

10 Квітня 2019 22:29
Президент України Петро Порошенко заявив в ефірі Радіо НВ про власну непричетність до жодних корупційних схем.

«Я наголошую, що ні до яких корупційних схем президент Петро Порошенко не був причетний. Я стверджую і наголошую на цьому. Мені не було відомо ні про які корупційні схеми. І я з абсолютно чистою совістю сьогодні вам це кажу і чесно дивлюсь в очі в тому числі і правоохоронним органам» – заявив Порошенко, коментуючи резонансні журналістські розслідування, які з’явилися незадовго до виборів, зокрема про корупцію в Укроборонпромі.

Президент також обурився тим, що розслідування щодо корупції в Укроборонпромі триває від 2016 року, але справа досі не в суді, а витік із правоохоронних органів стався за тиждень до виборів.

«Що ви чекали три роки? Що вам ще було потрібно, і чому справа не в суді? Це запитання до НАБУ, до САП, до всіх правоохоронних органів», – заявив Порошенко.

Як пише у своєму Telegram-каналі Андрій Портнов, "Порошенко заявив, що протягом п'яти років роботи йому не було відомо про корупційні схеми. А офшори в Панамі, Белізі, Британських Віргінських островах, Мені та Гібралтарі самі зареєструвалися? А гроші там самі відмивалися? А закупівля у самого себе на заводі військової техніки сама походила? А акції Нафтогазвидобування самі собі зараховані на рахунки в депозитарії? А доходи в сто разів від якого бізнесу виросли? А підкуп виборців за які гроші відбувся? А порохоботи за рахунок закладу харчувалися? А пика така тупа і нахабна може в результаті іноземних інвестицій з'явилася?".

Нагадаємо, в першій частині розслідування журналістів програми Bihus.Info йдеться, що член РНБО Олег Свинарчук-Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор Укроборонпрому Павло Букін причетні до корупційної схеми з виведення з української оборонки близько 250 млн гривень. Як стверджується, вони організували постачання оборонним підприємствам контрабандних деталей з РФ, а також з українських військових частин за цінами, завищеними в 2-4 рази.

У другій частині журналісти розповіли про роль Олега Гладковського в корупційній схемі. 11 березня вийшла чергова частина розслідування журналістів Bihus.Info, з якого випливає, що представники правоохоронних органів (Генпрокуратури, ГФС, СБУ і НАБУ) за хабар закривали кримінальні справи проти керівників фірми Оптімумспецдеталь, які, в свою чергу, пов’язані з сином колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорем.

Президент фактично визнав достовірність розслідування «Наших грошей» і звільнив Олега Гладковського з посади заступника секретаря РНБО. САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених журналістами фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Задолбал! Показати IP 10 Квітня 2019 22:57
Верю! Верю-верю-вееерю !В этих честных глазах слезы из чистейшего первака тройной очистки!
111 Показати IP 10 Квітня 2019 23:32
Ці руки нічого не крали))
987 до 111 Показати IP 11 Квітня 2019 13:49
Так він ще багато чого незнає...
Я Показати IP 11 Квітня 2019 05:11
в черговий раз фігню зморозив
Тор Показати IP 11 Квітня 2019 06:13
Закон каже; незнання не звільняє від відповідальності. Порох злодюга!
учень Показати IP 11 Квітня 2019 08:34
ДЕ ВІДРУБАНІ РУКИ!!!
Андрій Показати IP 11 Квітня 2019 09:12
Очі не бачили як руки крали....
анон Показати IP 11 Квітня 2019 09:19
А мав би знати!!! . для того і сидить там. і керує країною. не вміє хай не берется. а то друзі кругом і куми без освіти керують.
Валерій Показати IP 11 Квітня 2019 09:33
Як взагалі така людина як порошенко могла займати 5 років посаду президента?Відверта брехня в очі людям,злодійство-це основні риси характеру пороха.Цікаво спостерігати як президент і його приплічники доживають свої останні дні.Нехай розвіється ця зараза за вітром,щоб і сліду не лишилось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus