USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Португальське місто визнало Голодомор геноцидом українців

15 Липня 2018 10:26
Муніципалітет португальського міста Брага визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомляє Голос України.

"Серед багатьох питань, які розглянули депутати Муніципалітету португальського міста Брага, була трагічна доля України. Більшістю голосів вони визнали Голодомор 1932-1933 геноцидом українського народу. Офіційні результати щодо позицій місцевих партійних осередків будуть опубліковані, однак відомо, що комуністи проголосували «проти»", - сказано в інформації.

"Таке рішення є вагомим кроком до поліпшення позитивного іміджу України за кордоном. Це також черговий внесок української громади в розвиток взаємовідносин із португальською спільнотою та ще один крок до євроінтеграції нашої країни", - цитує газета о. Василя Бундзяка, котрий веде в Португалії священичу діяльність від 2003 року, а також провадить просвітницьку роботу серед місцевої влади та громад, а також гуртує співвітчизників із усієї Португалії для допомоги Батьківщині.

Брага — муніципалітет і місто в Португалії, в окрузі Брага. Адміністративний центр цього округу. Розташований у північній частині країни. Найстаріше місто Португалії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus