USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порушення волинських СБУшників у справі Тиводара розслідує військова прокуратура

13 Вересня 2017 14:44
Суд змусив військову прокуратуру не закривати очі на протиправні дії в ході слідства у справі очільника "Варти Порядку" Олександра Тиводара. Так, правоохоронці відкрили кримінальну справу та внесли відомості до ЄРДР.

Нагадаємо, адвокат очільника «Варти порядку» Олександра Тиворада Вадим Матвіїв інформував, що СБУ не об'єктивно розслідує справу та переступає закон. Зокрема, зі слів захисника, відбулося незаконне втручання слідчими УСБУ у Волинській області в приватне життя Тиводара. Адвокат Вадим Матвіїв зауважує, що порушення відбуваються й надалі.

Реагуючи на порушення під час слідства, захисник подав скаргу на протиправні дії начальника слідчого відділу УСБУ у Волинській області О. П. Хитрика і старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Волинській області І. П. Ляшука. Окрім цього, коментує Вадим Матвіїв, скарга містила повідомлення про ймовірне вчинення слідчими злочинів.

Втім, військовий прокурор Луцького гарнізону Західного регіону України відмовив у реєстрації кримінальних правопорушень.

У пошуку справедливості адвокат Олександра Тиводара звернувся до суду.

Відтак, 12.09.2017 слідчий суддя Луцького міськрайонного суду задовольнив скаргу і зобов’язав прокурора внести відомості до ЄРДР про вчинення кримінального правопорушення та розпочати досудове розслідування.

«Відповідно до ст.214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування», - вказано в ухвалі суду.
У результаті 12.09.2017 року слідчі Військової прокуратури внесли відомості в ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст.367 ч.1 КК України 2001 та ст.356 КК України 2001. Йдеться про порушення посадовими особами, які вчинили самоправство, що призвело до розголошення конфіденційної інформації (зокрема - лікарської таємниці).
Як пояснили в УСБУ у Волинській області, що, попри кримінальне провадження, вищезгадані слідчі й далі займаються розслідуванням справи Тиводара.

«Факт реєстрації кримінального провадження означає лише те, що слідчий зобов’язаний здійснити перевірку інформації. Якщо вказані факти не підтверджуються – кримінальне провадження, згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу України, закривається. Оскільки будь-яких підстав для відсторонення слідчих від їхніх посад немає, вони продовжують виконання своїх службових обов’язків у повному обсязі», - коментує прес-служба УСБУ у Волинській області.

Відтак, постає питання, якою ж буде реакція силовиків: відсторонять фігурантів провадження від участі в досудовому розслідуванні по справі Тиводара чи відбудуться чергові «гучні» затримання та повідомлення про додаткові підозри?..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus