USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Розтрата 500 тис. у Підгайцівській сільраді: про підозру повідомили посадовцю

1 Липня 2021 10:20
Правоохоронці повідомили про підозру посадовцю Підгайцівської сільської ради.

У рамках розслідування кримінального провадження слідчі встановили факт невиконання робіт уже на двох об’єктах будівництва, де замовником виступала Підгайцівська сільська рада. Нині сума збитків за цими фактами становить 515 855,02 гривень, інформує пресслужба поліції Волині.

Раніше підозру повідомили інженеру, який здійснював технічний нагляд за об’єктами будівництва, замовниками яких виступала Підгайцівська сільська рада. 30 червня підозру повідомили працівникові цього органу місцевого самоврядування, який організував через підконтрольних йому фізичних осіб-підприємців вчинення злочинів, пов’язаних із заволодінням коштами Підгайцівської сільської ради, чия діяльність фінансувалася з державного та місцевого бюджетів.

Читати ще: Мільйонери з Підгайців: як бюджет громади ділять місцеві підприємці

До підрозділів Державного казначейства України подавали акти виконаних підрядних робіт із внесеними завідомо неправдивими (завищеними) відомостями про вартість робіт та матеріалів, які були використані під час будівельних робіт.

Тобто йдеться про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 3 ст. 191 КК України, а саме, про організацію та заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, а також про організацію та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб.

У рамках провадження, яке розслідується, виконується ще 18 судових будівельно-технічних експертиз та ряд почеркознавчих експертиз. Вирішується питання про оголошення підозри іншим особам, причетним до скоєння цього кримінального правопорушення, зокрема підрядникам та замовникам. Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 1 Липня 2021 10:23
Без голови сільради там навть миші не бігали. Знову знайшли цапа-відбувайла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus