USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Привласнення майна та напад на журналістку: судили скандального експосадовця Підгайцівської сільради

19 Квітня 2023 17:23
Експосадовця Підгайцівської сільської ради Георгія Штефанесу суд визнав винним у привласненні бюджетних коштів та нападі на журналістку, і призначив покарання – 5,5 року позбавлення волі. Також Штефанесу зобов’язали повернути Підгайцівській сільській раді понад пів мільйона гривень збитків.

Про це стало відомо під час оголошення вироку, який суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш зачитав 19 квітня, пише ВСН.

Георгія Штефанесу судили одразу за двома епізодами. Йдеться про привласнення, розтрату майна і заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах та організацію злочинної групи (ч. 3 і 4 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ККУ); а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 ККУ). Судовий розгляд тривав півтора року.

Читати ще: У приміщенні Підгайцівської сільради замість кабінету облаштували манікюрний салон. Відео

Георгій Штефанеса своєї вини не визнав і відмовився давати свідчення.

У той же час, заслухавши усіх свідків та дослідивши докази, суд вирішив, що вина Георгія Штефанеси за здійснення вказаних злочинів підтверджується повністю. Також суд не побачив обставин, які могли би пом‘якшити вирок, адже обвинувачений не робив спроб відшкодувати збитки, не каявся тощо.

Нагадаємо, у січні 2021 року в приймальні голови Підгайцівської сільської ради Георгій Штефанеса накинувся на журналістку Людмилу Яворську. На той час він працював проєктним менеджером сільради, зокрема, керував ремонтами доріг в громаді.
Як з‘ясували журналісти після цього інциденту, Штефанеса організував схему: пропонував майстрам з ремонту, а також своїм друзям і родичам оформлятися підприємцями і за 10% прибутку через них проводити ремонти доріг за суттєво завищеними цінами.
Серед «підприємців», які ремонтували дороги в Підгайцівській громаді, були у тому числі і родичі Штефанеси: сини, донька, дружина, невістка. Всього – шість підприємців із прізвищем Штефанеса, які загалом виграли 210 тендерів із ремонту доріг на понад 61 млн грн.

У суді розглядали два із подібних епізодів «ремонтів», як нібито робила дружина обвинуваченого Лариса Штефанеса.

Зауважимо, Георгій Штефанеса може протягом 30 днів оскаржити рішення суду, подавши апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus