USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 42.60 43.00
  • PLN 9.70 9.86

Посадовців луцького заводу підозрюють у мільйонних розтратах

23 Травня 2017 11:34
Військова прокуратура підозрює посадових осіб ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» ДК «Укроборонпром» у зловживанні службовим становищем, що могло призвести до привласнення, розтрати або заволодіння коштами держзаводу під час виконання угод про закупівлю запчастин до двигунів літаків.

Про це свідчить низка ухвал Луцького міськрайонного суду від 15 травня, передають Наші гроші.

За даними слідства, у 2015-2016 роках ремонтний завод «Мотор» уклав угоди про поставку агрегатів та запчастин для авіаційних двигунів з приватними підприємствами, які не виготовляють вказаних запчастин. У результаті держзавод перерахував 5 фірмам за запчастини до двигунів військових літаків кошти на загальну суму 65,9 млн грн.:
Суд задовольнив клопотання військової прокуратури Луцького гарнізону, яка розслідує кримінальне провадження № 42017030220000029 від 03.03.2017, і надав їй доступ до реєстраційної документації 5 приватних фірм, та їх документів звітності, що стосуються укладення договорів з ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» за період з 01.01.2015 по 30.04.2017.

Засновниками запорізького ТОВ «Промелектроніка» є сім’я ГусаківАнастасія Олександрівна, Сергій Олександрович та Олена Вікторівна. Власниками ТОВ «Інтер Авіа Інвест» з Дніпра є Антон Василенко та Андрій Жигалкевич, який очолює фірму.

Засновником та керівником київської «Компанії «Промтехмаркет» є харків’янин Ігор Пітонов. Власником одеського ТОВ «Авіа-Комплект» є Володимир Яровіков, директор Сергій Пахомов. Засновники «Імпера Груп» з Дніпра Станіслав Сало та Юрій Мушкін, який також є керівником фірми.

«Промелектроніка», «Компанія «Промтехмаркет» та «Авіа-Комплект» раніше фігурували у справі, в рамках якої посадовців ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» підозрювали в розкраданні державних мільйонів під час ремонту літаків-винищувачів та бомбардувальників.

З кінця листопада 2015 року ДП «ЛРЗ «Мотор» очолює Володимир Маракулін. До цього багато років заводом керував Микола Матрунчик, якому в 2013 році Віктор Янукович присвоїв звання Героя України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Корінний лучанин Показати IP 23 Травня 2017 12:14
Яка може бути тут РОЗТРАТА 66млн. грн.? Що зо "брєд"? Вони не повітря купували! Завод купував запчастини , які використовувались в подальшому у виробництві! Завод працював, без простою у безперервному робочому циклі. ЦЕ Ж ВІДОМО! Інша справа, що очевидно, якась частина цих коштів ВІДМИВАЛАСЬ. То нехай прокуратура це ДОКАЗУЄ яка частина, а не говорять про розтрату 66млн. грн.
А Показати IP 23 Травня 2017 12:15
Кому вже авіазавод заважає шановні лучани, Матрунчик свою зірку отримав заслуженно і не важно що вручав янукович . Погано правда що янукович невручав ніякої зірки корсакам за КРЗ, ИК , автозавод, за котельню на Карбишева нікого не нагородив і є ще в Луцку багато обєктів за які нікого ще ненагородили.
5 Показати IP 23 Травня 2017 12:35
Матрунчик свою зірку отримав заслуженно і не важно що вричав янукович. Погано правда що нікого не нагороджено за КРЗ,ИК, МЕЛАНЖ, котельню на Карбишева і ще є багато обєктів у Луцку за які нікого ще * ненагородили*.
Лучанин Показати IP 23 Травня 2017 20:26
Я ке ж падло все псує???? Якому провокатору хреново живеться? Завод частично латає дірки, а це не до опрацювання обл. депутатів. 1000 робочих місць, зарплата + пакет. Яка вонючка відкриває свій сморід й піднімає паніку перед приїздом Порошенко. Бред . Прокуратура підозрює- я підозрюю, що в прокуратурі одні джони Елтони. Автору видання - героя від Ющенка. Мені за вас стидно.
До Лучанина Показати IP 24 Травня 2017 12:16
Коли у Володимері ліквідовували у 2002 році 51мд( одних Т-72 було більше 180 од) прокуратура мовчала, коли розбирали аеродром Жовтнево і нелегально продавали прокуратура мовчала,коли привели територію 170 тп в непридатний до будь-чого стан тоже мовчала, коли привели в непридатний стан Володимерські казарми прокуратура мовчала.ДИВНА якась у нас ВІЙСЬКОВА ПРОКУРАТУРА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus