USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Послам показали луцькі Євангеліє та Псалтир. ФОТО

11 Червня 2013 08:59
У рамках презентації факсимільних видань УПЦ в Європі відбулись зустрічі з Послами України в Італії та Ватикані. Їм презентували Луцьке Євангеліє та Псалтир.

У рамках презентації факсимільних видань УПЦ в Європі у Посольстві України в Італії (Рим) відбулась зустріч делегації УПЦ із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Італії Євгеном Перелигіним. На зустрічі були присутні секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, настоятель Свято-Амвросіївської спільноти міста Мілану архімандрит Амвросій (Макар), аташе з питань культури Посольства України в Італії Наталія Тернова.

Під час зустрічі з працівниками Посольства з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Володимира Митрополита Київського і всієї України священнослужителі представили Луцьке Євангеліє XIV століття та Луцький Псалтир XIV століття, видання якого здійснила Волинська єпархія УПЦ.

Владика Олександр зачитав вітальне слово Предстоятеля УПЦ.

Посол України в Італії Євген Юрійович подякував гостям за клопітку і важливу працю популяризації в світі України та її духовної спадщини.

Під час розмови зазначили, що 5 червня у Міланському храмі громади святителя Амвросія єпископа Медіоланського під час Божественної Літургії відбулось представлення видань у Мілані та їхпрезентація у бібліотеці Медичі Лауренціана у Флоренції.

Також Посол радо сприйняв та підтримав ідею проведення наукової конференції та презентації факсимільних видань УПЦ у Римі для наукових та культурних кіл Італії і ЗМІ в часі Амвросїївських читань у вересні цього ювілейного року.

Від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України владика Олександр вручив Послу орден УПЦ 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Священнослужителі подарували представникам Посольства факсимільні копії Луцького Євангелія та Псалтиря, а також Новий Завіт та Волинську ікону Божої Матері з побажанням плідної співпраці.

Владика Олександр за підтримку та проведення презентаційних заходів в Італії настоятелю Свято-Амвросіївської спільноти міста Мілану архімандриту Амвросію (Макару) від імені Предстоятеля УПЦ подарував хрест з прикрасами.

Також відбулась офіційна зустріч делегації УПЦ з Послом України у Ватикані Тетяною Іжевською.Піж час розмови запланували, що у вересні цього року презентувати факсимільні видання для бібліотеки та архіву Ватикану. Священнослужителі для Посольства України у Ватикані подарували факсимільну копію Луцького Псалтиря.

Слід зауважити, що в рамках презентації також відбулась зустріч делегації з Генеральним консулом України в Мілані Андрієм Картишем.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus