USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Посол, якого призначив Порошенко, продав землю в Криму за російськими законами

9 Лютого 2019 11:55
У листопаді 2017 року в анексованому Криму посол України в Канаді Андрій Шевченко, якого призначив Порошенко, продав 20 000 кв.м. землі жителю російського Башкортостану, причому зробив він це за законами РФ, на російських бланках, отримавши за це російські рублі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав юрист Андрій Портнов.

«У договорі на російському нотаріальному бланку і з печаткою з двоголовим орлом зазначено, що власник цієї землі Андрій Шевченко, діє на підставі дипломатичного паспорта і продає ділянку за адресою: Російська Федерація, Республіка Крим, Сакський район. Яскравою тезою є і пункт договору, у якому вказано, що дружина посла Анна Гомонай дала свою згоду на продаж цієї землі відповідно до Сімейного кодексу Російської Федерації », – написав Портнов, додавши знімки документа.

Відповідно до договору, від угоди на окупованій території посол Шевченко отримав 4 700 000 російських рублів, що становило 78 000 доларів. За словами Портнова, Шевченко вніс всі кадастрові платежі та заборгованості, чим вчинив пряме і непряме визнання російської юрисдикції і російських органів на українській території, тобто вчинив державну зраду.

«Щоб приховати угоду, посол оформив довіреність на підлеглого собі ж консула в Канаді, маскуючи необхідність особистого підписання документа на російському бланку і отримання з Росії грошових коштів. А щоб зовсім замести сліди, посол приховав цей дохід в декларації за 2017 рік, незважаючи на те, що земельний договір містить пряму вказівку на його повну оплату ще до моменту його укладення », – зазначив юрист.

За його словами, на початку наступного тижня він публічно звернеться в правоохоронні органи, суди і МЗС. Кінцева мета всього цього – звільнення посла, конфіскація всього його майна і притягнення до кримінальної відповідальності.

«Цей процес має стати показовим і ми будемо висвітлювати кожну його деталь», – резюмував Андрій Портнов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ігор Показати IP 9 Лютого 2019 12:50
Якщо це правда, то він повний дебіл!!!!!!! Після цього скажіть, Янукович гірший за тих, що зараз?
опа Показати IP 9 Лютого 2019 14:07
І що тут крамольного в діях Шевченка? Чи потрібно було подарувати ту землю безкоштовно? Що гривня, що рос.рубль - дві дубові грошові одиниці.
питання до опа Показати IP 9 Лютого 2019 14:55
Опа- ти тормоз??? Ту землю треба було забути, але жадність лоха перемогла! Спалився на рівному місці, барига є барига...
опа до питання до опа Показати IP 9 Лютого 2019 16:42
У світі все має ринкову ціну і добровільно від своєї власності відмовляються тільки лохи або ідіоти. Ти до якої категорії належиш?
Фейк Показати IP 9 Лютого 2019 17:57
Хлопець з Башкортостана жіночої статі, забули замалювати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus