USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Посол США погрожує німецьким компаніям санкціями через «Північний потік-2»

3 Травня 2019 11:59
Посол США у Німеччині Річард Гренелл виступив з погрозами санкційних заходів проти німецьких компаній, що беруть участь у проекті російського газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«З американської точки зору ця труба несе не лише газ, але й підвищений ризик санкцій», – заявив Гренелл.

Він також застеріг європейські країни від газової залежності від Росії, котру, за словами посла, спричинить газогін.

Гренелл також критично оцінив роль екс-канцлера Німеччини Гергарда Шредера у проекті будівництва «Північного потоку-2». Одразу після відставки він очолив наглядову раду, а потім і комітет акціонерів компанії Nord Stream AG, оператора газопроводу, а роком пізніше обійняв посаду ради директорів російської нафтової компанії «Роснефть».

Американський посол також назвав дії Європи у відносинах з Росією нерішучими. За словами Гренелла, лише кілька десятків років тому «це б прозвучало абсурдним, якби Росії зійшли з рук окупація Криму, збиття літака, маніпулювання виборами і використання хімічної зброї. Неможливо уявити. А сьогодні ми бачимо, що саме так і сталося».

Нагадаємо, Європейський парламент ухвалив оновлену Газову директиву ЄС, яка також буде застосовуватися до трубопроводів з третіх країн, таких як «Північний потік-2» російського «Газпрому».

Оскільки видобуток і транспортування газу не можуть перебувати під контролем однієї компанії, «Газпрому» доведеться відмовитися від права власності на трубопровід на території ЄС, і відкрити використання трубопроводу для третіх сторін. Це може мати великі економічні наслідки для газопроводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus