USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Посольство Ізраїлю закрило дипмісію в Україні

30 Жовтня 2019 11:22
Посольство Ізраїлю в Україні повідомило про закриття дипломатичної місії. У відомстві зазначають, що змушені вжити таких заходів, бо «життєвим інтересам держави Ізраїль заподіяно шкоду». Про це повідомляється на сторінці посольства у соцмережі Facebook.

«Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які було узгоджено та підписано Генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, та застосувати односторонню процедуру, що змінює протокол, який був протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаватимуть, і ніхто не матиме права в’їхати до посольства/консульства.

Ізраїльські дипломати зобов’язані постійно намагатися посилити силу та стійкість Ізраїлю. На жаль, рішення Міністерства фінансів не залишає нам іншого вибору, як вжити вищезазначених заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль заподіяно шкоду. Ми сподіваємось, що цю кризу буде вирішено якнайшвидше», – йдеться у повідомленні.

Як пише ТСН, працівники МЗС і Міністерства оборони Ізраїлю сьогодні почали страйк в ізраїльських дипломатичних представництвах за кордоном. Припинено надання консульських послуг, зачинено КПП на кордонах з Палестиною. Крім того, тимчасово припинено оформлення експортних оборонних поставок, а також роботу з підготовки офіційних і робочих візитів ізраїльських посадових осіб до інших держав.

Конфлікт стався через рішення Міністерства фінансів країни стягнути податок із представницьких витрат дипломатів, не підкріплених квитанціями. У спільній заяві робочих комітетів МЗС і Міноборони, поширеній увечері в понеділок, цей крок охарактеризовано як серйозний удар по заробітку ізраїльських дипломатичних і військових представників.

Нагадаємо, 26 лютого українське МЗС повідомляло, що Україна може скасувати безвізовий режим з Ізраїлем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин. Показати IP 30 Жовтня 2019 11:48
Все закономірно! Вони не дурні, зрозуміли тенденції і попрощались!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus