USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Втікали від бурі: подробиці смертельної ДТП на Волині із 12 людьми в легковику

19 Липня 2021 18:53
Усі загиблі та травмовані в ДТП поблизу села Печихвости Луцького району – з одного села. 11 пасажирів та водій не доїхали додому 400 метрів.

Свідки моторошної аварії розповіли «Суспільному» про обставини аварії.

18 липня у селі Печихвости Луцького району сталася смертельна автотроща. 30-річний водій автомобіля Ford Focus з’їхав на узбіччя, внаслідок чого допустив зіткнення із деревом. У легковику перебувало 12 осіб, з них семеро – діти. Двоє дорослих та маленька дівчинка загинули на місці, всі інші постраждалі доставлені в медичні заклади Горохова та Луцька з різними травмами та забоями.

Першими витягали з авто дітей

Місцевий житель Володимир Батіг першим прибіг на місце ДТП. Звук від удару авто почув, коли був вдома.

Зі слів чоловіка, авто після зіткнення було в диму.

«Я зразу вийняв клєму з акумулятора і почав усіх витягати. Бачу – усі з нашого села, якихось 400 метрів не доїхали», – каже Володимир Багіт.
Троє з 12 людей в авто: 30-річний водій, пасажирка, яка їхала на передньому сидінні, та 4-річна дівчинка загинули на місці аварії. В легковику було семеро дітей, одного з хлопчиків затисло в авто, розповідає дружина Володимира Надія, яка разом із чоловіком кинулася на допомогу травмованим.

«Вася вже лежав неживий. В машині купа всіх, крики. Я виймаю дитині ніжки, а вони зажаті. Вирвала частину в машині і вийняла ноги. Перебігла, а чоловік взяв під руки і витягнули дитинку. Ті ніжки були так переломані, кістки доверху», – каже очевидиця. Додає: у аварії загинула матір хлопчика, якого вона витягала з авто.

Дев’ятеро травмованих – у лікарні

Нині шестеро з дев’яти травмованих перебувають у Горохівській райлікарні. Усі вони – при свідомості. Про це розповіла заступниця директора медзакладу Галина Сегеда.
Двоє дорослих нині знаходяться у палатах інтенсивної терапії. «Чоловік та жінка. Прооперовані з приводу переломів кісток. Моменту травми вони поки не пам’ятають», – каже лікарка. Також у Горохівську райлікарню доставили чотирьох дітей, троє з них нині у травматології, одна дитина – на обстеженні у дитячому відділенні.

Ще двох хлопчиків транспортували до обласної дитячої лікарні. Один з них – в реанімації. Рідні заборонили лікарям коментувати стан дитини.

Як розповіла лікарка-неврологиня обласної дитячої лікарні Катерина Климович, восьмирічного хлопчика госпіталізували в її відділення із закритою черепно-мозковою травмою та струсом.

«Стан дитини – середньої важкості, стабільний. Поруч із дитиною знаходиться батько», – додала неврологиня.

І ще одного учасника ДТП, 29-річного чоловіка, із переломами обох стегон доправили до обласної клінічної лікарні. Телефоном керівник центру травматології Адріан Філь розповів, що стан пацієнта – важкий.

Обставини ДТП

На місці аварії – уламки авто і пошкоджене дерево, в яке в’їхав легковик.

Як розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук, декілька родин однією машиною поверталися додому з відпочинку на озері. Коли ввечері розпочалася гроза, всі поспішали додому.
«Водій набрав так багато людей і дітей, щоб швидше усіх доставити по домівках. Він не врахував дорожньої обстановки, з’їхав в кювет та скоїв зіткнення з деревом», – каже речниця.

Наразі правоохоронці вивчають всі деталі аварії. Вирішується питання про внесення відомостей в ЄРДР за ч. 3 ст. 286 кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили загибель кількох осіб. Тіла загиблих доставили на судово-медичну експертизу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 19 Липня 2021 22:39
Водій явно порушив всі можливі правила пдр почнем хотя б з кількості людей 12 замість 6 закінчуючи тим що на кожну дитину мали бути дитячі автокрісла і явно ніхто не користувася ремнями а ще явно перевищив швидкість
45 до Андрій Показати IP 20 Липня 2021 07:40
Звідки в Фокусі 6 місць?
Вася Показати IP 19 Липня 2021 23:48
Яка дурня, яке безглуздя, люди чим ви думали, коли пхалися в авто...
Іра Показати IP 20 Липня 2021 08:32
Діти-... дуже шкода, що і них такі безвідповідальні батьки, яким місце тепер в тюрмі. Але наш суд, тіпа, самий гуманний в світі, то нічого їм не буде- і далі питимуть горилку, життя нічому їх не навчить, нажаль...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus