USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поспішав запобігти пожежі: на Волині оштрафували майстра лісу, якого спіймали п’яним за кермом

6 Січня 2024 18:47
На Волині п’яним за кермом авто патрульні спіймали майстра лісу Кримнівського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство» ДП «Ліси України». Чоловік їхав, аби спіймати палія та запобігти великій лісовій пожежі, а в результаті сам отримав штраф.

Як йдеться у матеріалах справи Камінь-Каширського районного суду, 12 жовтня 2023 року поблизу села Воєгоща патрульні після опівночі зупинили на дорозі майстра лісу Владислава Х., який керував авто «ВАЗ». Виявилося, що водій був нетверезий.

У суді чоловік визнав свою вину, проте просив звільнити від покарання. Як пояснив, він діяв в умовах крайньої необхідності.

Читати ще: Не мав прав, скоїв ДТП та випив після втечі: на Волині судили водія за 4 адмінправопорушення

Зі слів Владислава Х., 11 жовтня близько опівночі йому подзвонив знайомий та повідомив, що в лісовому масиві біля села Воєгоще, яке відноситься до його обходу, горить вогнище. Знаючи, що це може призвести до великої лісової пожежі, він поїхав на вказане місце власним авто. Перед тим, як додав чоловік, за вечерею він випив трохи горілки.

Приїхавши на місце, він виявив чоловіка, який без дозволу спалював гілля. На палія майстер лісу склав протокол про адміністративне правопорушення та виніс постанову про накладення штрафу. Коли ж повертався додому, його зупинили працівники поліції, які запропонували пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння. Проте він відмовився, знаючи, що вживав спиртне.

Захисник обвинуваченого просив звільнити Владислава Х. від адміністративної відповідальності, бо той діяв з метою збереження державного майна, якому загрожувало знищення.

Палій підтвердив покази майстра лісу. Та додав, що того дня поїхав у ліс заготовляти дрова. Під вечір він запалив вогнище, щоб спалити гілки. Згодом за це його оштрафували на 1530 гривень.

Читати ще: На Волині водій Ford, якого позбавили прав, влетів у маршрутку з пасажирами. Як суд його покарав

Суд не прийняв доводи обвинуваченого про те, що він діяв в умовах крайньої необхідності, як доказ його невинуватості та підставу звільнення від адміністративної відповідальності. Відтак майстра лісу оштрафували на 17 тисяч гривень. Крім того, на рік позбавили права керувати транспортними засобами.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ніна Показати IP 6 Січня 2024 19:19
Кімінчук хитрожопий!
Олександр Показати IP 7 Січня 2024 00:00
Добре живуть" майстри лісу".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus