USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Постановка волинського театру - взірець для театралів України

17 Листопада 2014 13:31
Постановка Волинського обласного академічного музично-драматичного театру може бути зразком для багатьох інших театральних колективів України, - інформує «Волинь-нова».

Оригінальний твір Миколи Лисенка належить до золотого фонду вітчизняної музичної класики. Це одна з трьох невеликих опер на основі українських народних казок та обрядів, адресована наймолодшим дітям. У професійному театрі «Козу-дерезу» ставили такі видатні митці, як Марко Кропивницький та Лесь Курбас.

Постановка Волинського театру — це продовження на сучасному етапі потужної національної сценічної традиції, бо вистава має класичний формат завдяки режисерській роботі Павла Гарбуза. Для сценічного оформлення художник-постановник Галина Івашків використала фольклорні елементи. Декорація — лаконічна й функціональна. Персонажі — представники тваринного світу — впізнавані завдяки вбранню та пластиці (балетмейстер — Володимир Замлинний).

Актори органічні та вправні у своїх ролях. Завдяки шаленому темпераменту та сценічній привабливості провідної актриси театру Олени Ластівки (Коза-дереза) заголовна героїня стає водночас і «мотором» вистави, і не таким плакатно-негативним персонажем, як це часто виходить.

Вокальна та оркестрова частина постановки підтверджують високий професійний рівень автора аранжування та диригента оркестру, заслуженого артиста України Миколи Гнатюка, який багато років плідно співпрацює з хормейстером Миколою Седляруком та концертмейстером Ярославом Зеленовим.

Моменти інтерактивної гри з маленьким глядачем, обов’язкові в такому жанрі, тут доречні та точно дозовані. Загалом вистава проста для дитячого сприйняття, у ній чітко розставлені змістовні акценти, немає жодних навмисних осучаснень. Але нині вона актуальна, бо вчить, як слід згуртуватися і протистояти лицемірному та підступному агресорові, - такої думки припустилася Ганна Липківська, кандидат мистецтвознавства, доцент, провідний науковий співробітник Інституту проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 17 Листопада 2014 14:17
Якщо театр такий взірцевий, то чому не можуть заробити собі на нові штори ?
Анонім до лучани Показати IP 17 Листопада 2014 15:07
ти коли в театрі був не по запрошенню?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus