USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Потяг Київ–Луцьк–Київ не відновлюватимуть, люди обурені

5 Березня 2018 19:00
Відновлювати курсування потягу № 767/768 сполученням Київ–Луцьк–Київ «Укрзалізниця» не планує «у зв’язку з відсутністю рухомого складу та прогнозованим низьким пасажиропотоком», натомість у період масових перевезень, зокрема у святкові дні, призначатиме додатковий поїзд № 197/198 Київ–Луцьк.

Нагадаємо, потяг № 767/768 скасували наприкінці 2017 року. Таке рішення «Укрзалізниці» чимало обурило лучан, адже зв'язок із столицею зараз забезпечується тільки одним потягом – № 97/98 Ковель–Київ–Ковель.

«І це при такій кількості студентів і працюючих у Києві. Квитки на вихідні треба брати за 30–40 днів, це як колись на море. Зараз, наприклад, ні на 8 березня, ні на Пасху квитків уже нема. Хоч трохи ситуацію рятував швидкий потяг № 767/768 Київ–Луцьк–Київ. Так, він був сидячий, не дуже комфортний, але кількість квитків була значно більшою, ніж у ковельському (потяг № 97/98 Ковель–Київ–Ковель, – ВН), і завжди всі вагони були майже заповнені. Але хтось вирішив, що він є збитковим і його відмінили. «Укрзалізниці» вигідніше, напевно, причепити ще вагон із купе чи люксом і брати більше грошей за менше місць, бо люди все одно ніде не дінуться – як треба їхати, будуть платити більше», – обурюється лучанка Ірина.

У відповідь на інформаційний запит Інформаційному агентству Волинські Новини директор департаменту інформаційної політики та зв’язків із громадськістю «Укрзалізниці» Костянтин Жура, своєю чергою, пояснив, що курсування поїзда № 767/768 Київ–Луцьк–Київ відмінили через «дефіцит рухомого складу, низьку населеність і збитковість».

Зазначено також, що лише у 2017 році збитки від курсування цього потягу склали 5,9 мільйона гривень (0,5 мільйона гривень на місяць), адже заповнення вагонів становило в середньому 62 %. Загалом поїзд курсував у складі 5 вагонів на 318 місць, а прямим сполученням Київ–Луцьк–Київ користувалися в середньому 73 пасажири за рейс.

Саме з огляду на низьку «популярність» потягу в жовтні 2017 року «Укрзалізниця» вирішила замість щоденного курсування запускати поїзд лише двічі на тиждень – у п’ятниці та неділі. Однак таке рішення не покращило ситуацію – наповнення вагонів зросло лише на 7 %.

Щодо потягу № 97/98 Київ–Ковель, то він курсує у складі 17 вагонів, а його наповнення становить 92 %. Своєю чергою, сполученням Київ–Луцьк і Луцьк–Київ користуються в середньому 247 пасажирів.

«Особливим попитом поїзд відзначається у виїзні дні: відправленням із Києва по п’ятницях, із Ковеля – по неділях і в період масових перевезень. У новорічні, різдвяні, березневі, великодні, травневі перевезення населеність поїзда становить до 100 %», – зазначили в «Укрзалізниці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 6 Березня 2018 12:59
Мусово пустити поїзд-автобус як до Львова. Жодної зупинки Луцьк-Київ. Буде прибутковий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus